Για διαφορετικούς λόγους παραιτήθηκαν σήμερα οι διοικητές του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης και του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό και πρόνοιας) κ. Αθανάσιος Καποτάς.

Την παραίτηση του κ. Μπακαλέξη ζήτησε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, «αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του», του ζήτησε να υποβάλει την παραίτηση του. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο, σχετικά με την παραίτηση του κ. Μπακαλέξη αναφέρεται ότι «μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ».

Επίσης, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, Αθανάσιος Καποτάς. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστεί τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών. Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.  Πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, διαχώρισαν την παραίτηση του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ από εκείνη του κ. Μπακαλέξη, καθώς ο κ. Καποτάς υπέβαλε την παραίτηση του επειδή θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και ως εκ τούτου έπρεπε να παραιτηθεί από το δημόσιο αξίωμα που κατείχε 18 μήνες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here