Ισχνή άνοδο 0,2% καταγράφει η ασφαλιστική παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος – Ιούνιος 2022) με την εικόνα σε επιμέρους κλάδους να μην έχει πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, οι πιέσεις στο κλάδο Ζωής διατηρούνται καθώς σημειώνεται πτώση 14,4% στα “παραδοσιακά” συμβόλαια, ενώ με άνοδο 7,7% κινούνται οι ασφαλίσεις “Διαχείριση συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων”.

Μικρή είναι πλέον η άνοδος στις ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επένδυση (Unit Linked) σε σχέση με το παρελθόν, καθώς καταγράφεται μόλις ένα +2,1% για την ίδια περίοδο. Συνολικά ο κλάδος Ζωής χάνει έδαφος κατά 7,5% το πρώτο εξάμηνο.

Στον αντίποδα, ο κλάδος Ζημιών κινείται θετικά με άνοδο 7,4%. Σταθερά ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι Κλάδοι Ασθενειών και Βοηθείας με 10,1% και 7,3%.  Ξεχωρίζει η άνοδος κατά 33,6% στη κατηγορία Λοιπές Ζημιές Αγαθών, και ο κλάδος Γενικής Αστικής Ευθύνης με 17%.

Κατά τα άλλα, σε επίπεδο μηνιαίας σύγκρισης (Ιούνιος 2022 – Ιούνιος 2021) επιστρέφει το αρνητικό πρόσημο, καθώς η συνολική παραγωγή κινείται χαμηλότερα κατά 0,2%,ενώ και η Αστική Ευθύνη Χερσαίων Οχημάτων που έδειχνε σταδιακή ανάκαμψη τους προηγούμενους μήνες υποχωρεί κατά 2,2%.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here