Σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και περαιτέρω επέκταση στην κατηγορία των βιοκτόνων και απολυμαντικών προϊόντων κατέγραψε για το 9μηνο η εταιρεία Παπουτσάνης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το εννεάμηνο του 2020 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), ο κύκλος εργασιών διευρύνθηκε κατά 38% και ανήλθε στα 30,8 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) εκτινάχθηκαν κατά 135% και διαμορφώθηκαν στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 27% των συνολικών εσόδων προήλθε από πωλήσεις προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το 9% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά και, το 49% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 243% και ανήλθαν στα 4,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία έφθασε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας εντυπωσιακό άλμα 236%.

Ο Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, σχολίασε ότι στις πρωτοφανείς σημερινές συνθήκες, που προκάλεσαν πέρα από την πανδημία και οι πολιτικές αναταράξεις διεθνώς, η εταιρεία κατάφερε να επιδείξει αντοχή και προσαρμοστικότητα και να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών. Η στρατηγική ανάπτυξης που υιοθετήθηκε και η οποία βασίζεται σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας αποδείχτηκε επιτυχημένη. Στο ίδιο πλαίσιο, η είσοδος της εταιρείας στην παραγωγή απολυμαντικών και βιοκτόνων προϊόντων συνέβαλε στην αντιμετώπιση των απωλειών που προέκυψαν από το ξενοδοχειακό κομμάτι.

Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης είναι αποτέλεσμα των υψηλών επιδόσεων που σημείωσε η εταιρεία στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους ενώ σημαντικά συνέβαλε και η αύξηση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού. Με το συγκεκριμένο τρόπο η εταιρεία κατάφερε να υπερσκελίσει τη μείωση των πωλήσεων προς την ξενοδοχειακή αγορά εντός και εκτός Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here