Τις δύσκολες εποχές φαίνεται να έχει αφήσει πίσω της η Παπουτσάνης, παρουσιάζοντας τόσο πέρυσι όσο και φέτος διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της και για τον σκοπό αυτό συγκαλεί για τις 3 Μαϊου έκτακτη συνέλευση των μετόχων, η οποία καλείται επίσης να εγκρίνει την ακύρωση ιδίων μετοχών. Επιπρόσθετα θέματα με στόχο την αναδιάρθρωση της καθαρής θέσης και τον εξορθολογισμό του αριθμού των μετόχων που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι η συνένωση μετοχών,  η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιο και η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Παπουτσάνης πλέον βρίσκεται σε φάση βελτίωσης της κερδοφορίας και των ταμειακών ροών της, μέσω ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της αλλά και περιορισμού λειτουργικών και διοικητικών δαπανών.

Το επίτευγμα της ανάκαμψης μίας επί σειρά ετών προβληματικής εταιρείας, πιστώνεται σαφέστατα στην διοίκησή της, υπό τους κ.κ. Μενέλαο Τασόπουλο και Γιώργο Γκάτζαρο. Η εταιρεία του τελευταίου, η Gageo, την οποία απορρόφησε η Παπουτσάνης (τότε Plias), πρόσφερε το know how για τα προϊόντα της ξενοδοχειακής αγοράς, τα οποία άνοιξαν τις πόρτες για μεγάλες, διεθνείς συνεργασίες, συνεισφέροντας σήμερα το 26% του τζίρου.

Σημειώνεται ότι κατά το α’ τρίμηνο του 2018 η εταιρεία πέτυχε ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 26%, φθάνοντας τα 5,3 εκατ. Ευρώ έναντι 4,2 εκατ. Ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται, σύμφωνα με την Παπουτσάνης, σε διεύρυνση των συνεργασιών με πολυεθνικές εταιρείες, στην ανάπτυξη της κατηγορίας των ειδικών σαπωνομαζών στο εξωτερικό και στην ανάπτυξη της κατηγορίας των επωνύμων προϊόντων κυρίως λόγω αύξησης της διανομής τους.

Οι εξαγωγές το πρώτο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 2,4 εκατ. Ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 45% του κύκλου εργασιών του τριμήνου.  Το 22% του κύκλου εργασιών αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων Παπουτσάνης στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 26% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, το 31% παραγωγές τρίτων και το υπόλοιπο 21% βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών.

Με βάση τις νέες συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί και τα πλάνα επέκτασης των προϊόντων της εταιρείας -και υπό την προϋπόθεση διατήρησης της σχετικής σταθερότητας και ομαλότητας του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος-, οι προοπτικές παραμένουν θετικές για το έτος, με προβλεπόμενη ανάπτυξη του κύκλου εργασιών τουλάχιστον στα επίπεδα της ανάπτυξης του κύκλου εργασιών που είχε επιτευχθεί το έτος 2017 και η οποία είχε ανέλθει σε 15%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here