Τα οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου και το στρατηγικό σχέδιο 3ετίας παρουσίασε η εταιρία “CPI Α.Ε.” στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο κτήριο της Λεωφόρου Αθηνών 110.

Την παρουσίαση έκαναν οι κ.κ.:

 

  • Άρης Παπαθάνος, Διευθύνων Σύμβουλος
  • Γιώργος Αντύπας, Οικονομικός Διευθυντής
  • Άλκης Ρουγγέρης, Εμπορικός Διευθυντής
  • Θεόδωρος Κρίντας, Σύμβουλος Επενδυτικών Σχέσεων

Βασικά στοιχεία των αποτελεσμάτων

Η εταιρεία παρουσίασε μικρή πτώση στα έσοδα 6μήνου τα οποία διαμορφώθηκαν στα 8,82 εκ. ευρώ έναντι 9,08 εκ. ευρώ με την συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα να αυξάνεται στο 24% από το 21% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σταθερή η εικόνα και στην λειτουργική κερδοφορία EBITDA με το ποσοστό επί των εσόδων να διατηρείται στο 5,8%.

Τέλος η εταιρεία παρουσίασε πτώση στα καθαρά κέρδη κατά 16 χιλ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 107 χιλ. ευρώ έναντι 123 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό 6μηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Το πρώτο 6μηνο τα αποτελέσματά μας ήταν αντίστοιχα με τα περυσινά. Το τελευταίο 3μηνο του έτους είδαμε μια επιβράδυνση στην αγορά λόγω εξωγενών παραγόντων όπως τα αυξημένα κόστη ενέργειας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρέασαν τις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε αρκετές ευκαιρίες στην αγορά που έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και ήδη βλέπουμε πως στο 9μηνο της χρήσης μας έχουμε επανέλθει στην επίτευξη των στόχων μας. Παραδοσιακά η διαδικασία των εκλογών δημιουργεί μια στασιμότητα σε έργα ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, εκτιμούμε όμως πως ο αντίκτυπος στα ετήσια αποτελέσματα μας θα είναι περιορισμένος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ