Στη στρατηγική επιλογή της Phillip Morris International για περαιτέρω ανάπτυξη της θυγατρικής της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ εστίασε η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο του απολογισμού του πρώτου χρόνου λειτουργίας του νέου εργοστασίου παραγωγής των ράβδων καπνού IQOS στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στην Ελλάδα 150.000 καπνιστές ήδη έχουν στραφεί στο IQOS με το σχετικό μερίδιο να διαμορφώνεται σε πάνω από 7% στο σύνολο της αγοράς καπνικών προϊόντων, ενώ παγκοσμίως οι χρήστες ξεπερνούν τα 6 εκατ. Eυρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Χαρπαντίδης εξήγησε ότι η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ολοκληρώνει επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.

  • «Πιστέψαμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας παρά την κρίση και υλοποιήσαμε μια επένδυση που βάζει τη χώρα στο κέντρο της παγκόσμιας καινοτομίας. Νέες γραμμές παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το πλέον καινοτόμο προϊόν της εταιρείας μας, που προσφέρει μια εναλλακτική στους καπνιστές» σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης.

Παράλληλα επεσήμανε πως η επένδυση δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας που αφορούν νέους και νέες επιστήμονες και εξειδικευμένους; επαγγελματίες. Το 80% της παραγωγής από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο ταξιδεύει ήδη σε πολλές αγορές του κόσμου, μέχρι και την Ιαπωνία.

  • Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ συμβάλλει το 2% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού του Κράτους. Η συνολική συνεισφορά της σε φόρους ετησίως ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ΦΠΑ και ΕΦΚ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβο τους, μια ο Παπαστρατος που χρησιμοποιει ελληνικες πρωτες υλες, η Μισκο επισης με τα ζυμαρικα απο Ελληνικα σιτάρια και η Αθ.Ζυθοποιία με το Ελληνικο κριθάρι και τον Ελληνικο μηλίτη δινουν απαντησεις για το οτι η Ελλάδα εξαγει προιοντα τελικά. Τετοιες επενδυσεις θα μας οδηγησουν στην εξοδο απο την κρίση.

  2. Αυτα ειναι καλα νεα. Ελληνες δουλευουν παιδια στις μεγαλες εταιριες και τωρα με τετοιες επενδυσεις σε ελληνικες πρωτες υλες εχουμε λογους να προτιμαμε τα προιοντα τους. Μην μπλεκετε σε “ξεκαθαρισματα” ποιες εταιρίες “μιλανε” ελληνικα και ποιες οχι. Δειτε και προτιμηστε προιοντα που παραγονται εδω σε ελληνικα εργοστασια. Εν κατακλειδι δεν μας συμφερει αυτες οι εταιριες , αλλα και μικροτερες, να μετακομισουν στην Τουρκια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here