Μεγάλα κέρδη σημείωσε το αργό χθες καθώς η αισιοδοξία επανήλθε στα διεθνή χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις από την κινεζική κυβέρνηση μιας νέας δέσμης μέτρων για την τόνωση της οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα αυξήσει τις προσπάθειες της για την τόνωση της οικονομίας, βελτιώνοντας τη διάθεση δανείων για τις μικρότερες επιχειρήσεις της χώρας, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τους φόρους και να ενισχύσει τις επενδύσεις σε έργα υποδομών

Οι νέες πρωτοβουλίες του Πεκίνου επανέφεραν την αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές οδηγώντας το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου σε κέρδη 1,60 δολ. ή 3,2% στα 52,11 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Την ίδια στιγμή το Brent Μαρτίου πρόσθεσε 1,65 δολ. ή 2,8% στα 60,64 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν κέρδη άνω του 20% από τα χαμηλά που  κατέγραψαν στο τέλος του 2018 εν μέσω ενδείξεων ότι η υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά περιορίζεται μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή του σε συνεργασία με τη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here