Μια Στατιστική Έρευνα που αφορά το Μοντέλο των Μονογονεϊκών Οικογενειών αφού η Πυρηνική Οικογένεια  έχει δώσει θέση σε ένα όχι μικρό ποσοστό αυτό της Οικογένειας  με αρχηγό έναν Γονέα. Η αλλαγή στο μοντέλο της οικογένειας έχει προέλθει από πολλές και ποικίλες επιδράσεις , όπως κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές κλπ. ιδίως την τελευταία 10ετία.

  • Ο Σύλλογος Μονογονεϊκή Οικογένεια και Γυναίκα  με την ευγενική χορηγία της  ΔΕΗ Α.Ε και του προέδρου κ. Στάσση Γιώργου ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα την στατιστική έρευνα  και δημοσκόπηση για τις Μονογονεικές Οικογένειες στην Ελλάδα.
  • Υπεύθυνη  για την δημοσκόπηση αυτή είναι η πλέον αξιόπιστη και αναγνωρισμένη εταιρεία Δημοσκοπήσεων, Στατιστικής Ερευνάς και Μελέτης MRB AE.

‘Ένα έργο μείζονος  σημασίας για την χώρα μας, αφού θα αποτυπωθεί το δημογραφικό ανάγλυφο, με άντληση πολλαπλών στοιχείων που θα αναδειχθούν όπως  οι συνθήκες διαβίωσης, το κοινωνικό status, η επαγγελματική κατάρτιση, το μορφωτικό επίπεδο, οι δυσκολίες, η ανεργία,  οι σχέσεις γονιών παιδιών κλπ

Η ερευνα έχει ξεκινήσει από 13.10.2020 μέσω ερωτηματολογίου πολλαπλών επιλογών στο link που βρίσκετε συνδεδεμένο στην  ιντερνετική σελίδα του συλλόγου.

http://www.monogoneikioikogenia.com 

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες αρχηγούς Μονογονεϊκών Οικογενειών άνω των 18 ετών, ανώνυμα, καλύπτοντας τα σημερινά πρότυπα και ανάγκες.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και όλες οι προηγμένες χώρες γνωρίζουν το ποσοστό των Μονογονεϊκών Οικογενειών που συγκαταλέγονται στους πολίτες της εκάστοτε χώρας μέσω ερευνάς, με αποτέλεσμα ο κρατικός μηχανισμός να έχει προβεί σε ανάλογη στήριξη όπου χρειαζόταν. Έχει έρθει ο καιρός να γνωρίζουμε και στην Ελλάδα το ποσοστό των Μονογονεϊκών Οικογενειών και τις ανάγκες αυτών.

  • Στόχος λοιπόν της έρευνας είναι να γίνει γνωστό το ποσοστό που αντιστοιχεί πληθυσμιακά και να μετατραπεί σε εργαλείο που θα είναι ικανό να επηρεάσει τα Ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Ελλάδα. Επιπρόσθετα θα αναδειχθούν όλες οι ανάγκες που χρίζουν αλλαγών όπως το οικογενειακό δίκαιο, το εργασιακό, το φορολογικό κλπ.

Σκοπός λοιπόν είναι, σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, την προφύλαξη της οικογένειας, την προστασία της υπογεννητικότητας, την αρχή της ισότητας των δύο φύλων  και εν κατακλείδι την  δίκαιη μεταχείριση από τους φορείς, την ύπαρξη ενός  μέτρου αναφοράς, ώστε να θεσμοθετηθούν οι απαιτούμενες διευκολύνσεις και  παροχές στην κοινωνικά αυτή ευπαθή ομάδα με γνώμονα το αύριο των παιδιών, των μελλοντικών πολιτών της χώρας μας!!

{Η κυρία Ειρήνη Τσεσμελή είναι Λογίστρια Φοροτεχνικός  Email:tsesmeliservises@gmail.com Τηλ.2110168045}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here