Ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος κερδίζει το τελευταίο διάστημα στις αγορές το παλλάδιο, το οποίο συγκαταλέγεται πλέον στην κορυφή του καταλάγου των πολύτιμων μετάλλων.

Εντός Μαίου, το παλλάδιο ξεπέρασε τα 3.018 δολ./ ουγγιά τον Μάιο, καταγράφοντας τιμή-ρεκόρ, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πεδίο άνω των 900 δολαρίων συγκριτικά με τον χρυσό.

Οι αναλυτές αναμένουν παγκόσμια έλλειψη, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την πορεία του, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, μεταξύ άλλων λόγω ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυστηρότερων ελέγχων ρύπανσης και ενός απροσδόκητου περιορισμού της προσφοράς. Η έλλειψη συτή αποδίδεται στη μείωση παραγωγής από τον  μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο λόγω πλημμυρικών φαινομένων στα ορυχεία της Αρκτικής. Πρόκειται για μια διαφορετική προοπτική για τον χρυσό,η αγορά του οποίου παραμένει σχετικά αμετάβλητη σε σύγκριση με το άλμα 15% στο παλλάδιο.

Ο χρυσός αναμένεται να παρουσιάσει κάμψη και μπορεί να μειωθεί στα 1.700 δολ./ουγγιά στο τέλος του έτους, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ και της αύξησης των πραγματικών αποδόσεων.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here