Την υψηλή ζήτηση σε πλοία ξηρού χύδην φορτίου αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Diana Shipping Inc., συμφερόντων Σεμίραμις Παληού.

Η Diana, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής που ανήκει εξ ολοκλήρου, έχει συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης με την Bulk Trading SA, για ένα των Ultramaxes της, το DSI Phoenix. Η ακαθάριστη τιμή χρονοναύλωσης είναι US$16.500 ανά ημέρα, μείον την προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Αυγούστου 2025 έως το μέγιστο στις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Το συμβόλαιο θα τεθεί σε ισχύ στις 8 Μαΐου 2024 καθώς το πλοίο είναι προς το παρόν ναυλωμένο στην ASL Bulk Marine Limited, με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 13.250 $ ΗΠΑ ανά ημέρα, μείον την προμήθεια σε τρίτους. Το deal για το «DSI Phoenix» αναμένεται να αποφέρει περίπου 7,33 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Παράλληλα η Diana Shipping Inc. ανακοίνωσε τη σύμβαση χρονοναύλωσης με την ASL Bulk Shipping Limited, για το Panamax “Leto”. Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι US$16.000 ανά ημέρα, μείον την προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου 2025 έως το μέγιστο στις 30 Απριλίου 2025. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 Μαΐου 2024.

Το συμβόλαιο για το «Leto» αναμένεται να αποφέρει περίπου 4,75 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Με την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του m/v Houston, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 38 πλοία χύδην ξηρού φορτίου: 4 Newcastlemax, 8 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 6 Panamax και 9 Ultramax. Η Εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία χύδην ξηρού φορτίου Kamsarmax διπλού καυσίμου μεθανόλης έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Houston και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,4 εκατομμύρια dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 10,74 έτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ