Άνευ προηγουμένου σύγχυση έχει προκαλέσει η MSCI που είχε ανακοινώσει την εισαγωγή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στους δείκτες της από σήμερα για να την πάρει πίσω χθες αργά τη νύχτα με άλλη αντίστοιχη ανακοίνωση τηλεγραφικού τύπου, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Ο οίκος δεν αναφέρει καμιά λεπτομέρεια σχετικά με την αλλαγή του σχεδιασμού, και περιορίζεται να σημειώσει ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω ανακοινώσεις εάν χρειαστεί. Ωστόσο οι ανακοινώσεις της εταιρίας, συνοδεύτηκαν από τη σχετική κινητικότητα για την μετοχή.

Πέραν των ανακοινώσεων της MSCI, αξίζει σημειωθεί πως από σήμερα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία 0,95 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή των μετοχών της Phoenix Vega Mezz.

Η διανομή έγινε με αναλογία 1 μετοχή της Phoenix Vega Mezz για κάθε 1 μετοχή της Πειραιώς Financial Holdings που ήδη κατέχουν οι μέτχοι. Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 1.187.848.861,85 ευρώ και ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή 1.250.367.223 κοινές μετοχές.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Phoenix Vega Mezz στην Εναλλακτική Αγορά ΕN.A. PLUS του Χ.Α ξεκινά στις 12 Αυγούστου με τιμή εκκίνησης τα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here