Οι περιβόητες άδειες ρουτίνας των Σκουριών, βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα περιμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η θυγατρική εταιρεία της καναδικής ELDORADO GOLD βρέθηκε για μία ακόμη φορά ενώπιον του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας αφορούσε πέντε προσφυγές και από την πλευρά του Δημοσίου ζητήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για όλες. Τελικά όμως εκδικάστηκαν οι τρεις των Σκουριών, για τις οποίες αναμένεται να βγει απόφαση έπειτα από τρεις έως πέντε μήνες, ενώ αναβλήθηκαν οι άλλες δύο προσφυγές.

Η ακροαματική διαδικασία αφορούσε τις αιτήσεις περί τροποποίησης και περί παράτασης ισχύος της άδειας εγκατάστασης του εργοστασίου εμπλουτισμού καθώς και περί χορήγησης άδειας εγκατάστασης βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Από την άλλη πλευρά η αίτηση ακύρωσης της Ελληνικός Χρυσός κατά της από 2/11/2016 απόφασης απόρριψης της αίτησης θεραπείας για το ζήτημα της μεταλλουργίας («απόφαση Σκουρλέτη») αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου. Επίσης για τον Μάιο αναβλήθηκε η συζήτηση αίτησης πολιτών για την ακύρωση της προσωρινής έγκρισης απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στον μη αδειοδοτημένο ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here