Όσοι γονείς έχουν περάσει την διαδικασία, θυμούνται την πολύωρη ταλαιπωρία έστω κι αν πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο γεγονός.

Η ταλαιπωρία της ονοματοδοσίας τέκνων, με τις ουρές στα ληξιαρχεία, παίρνει επιτέλους τέλος.

Η νέα ηλεκτρονική δυνατότητα του gov.gr, τέθηκε σε εφαρμογή από χθες.

Οι πολίτες μπορούν ηλεκτρονικά να δηλώνουν το όνομα του παιδιού τους ή να «παραδίδουν» στο ληξιαρχείο τη βεβαίωση βάπτισης, ώστε να επικαιροποιείται η ληξιαρχική πράξη γέννησης, την οποία στη συνέχεια μπορούν να κατεβάζουν ηλεκτρονικά μέσω της νέας εφαρμογής, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

  • Η νέα υπηρεσία παρέχεται μέσω του gov.gr, από την ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Γέννηση».

Ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet ή με τους κωδικούς web banking και υποβάλλει τις δηλώσεις ηλεκτρονικά.

Η δήλωση ονοματοδοσίας πραγματοποιείται συνδυαστικά και από τους δύο γονείς. Αρχικά, ο ένας γονέας θα πρέπει με τους κωδικούς του να κάνει τη δήλωση και στη συνέχεια και ο δεύτερος με τους δικούς του κωδικούς να μπαίνει στην εφαρμογή για να δώσει την έγκρισή του.

Με την έγκριση και του δεύτερου γονέα, τη δήλωση παραλαμβάνει ηλεκτρονικά ο ληξίαρχος του δήμου όπου δηλώθηκε η γέννηση του παιδιού και προχωράει στην εγγραφή του ονόματος.

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης βάπτισης έχει οποιοσδήποτε γονέας ή ο ανάδοχος, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και ανεβάζοντας στην εφαρμογή τη δήλωση βάπτισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here