Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 26-29 Απριλίου, στην πόλη των Δελφών, με πλούσιο περιεχόμενο αφιερωμένο στο παρόν αλλά και το μέλλον του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κεντρικές τράπεζες στη χάραξη της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, η δυναμική του πληθωρισμού και των διαδοχικών κρίσεων που επηρεάζουν την οικονομία, τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί, η νέα πραγματικότητα που επιτάσσουν οι αλματώδεις τεχνολογικές αλλαγες, η αδήριτη ανάγκη για καινοτομία και η άνοδος του fintech, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών στο Φόρουμ, ξεχωρίζουν οι Luis de Guindos, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Ηροδότου, Διοικητής της Τράπεζας Κύπρου, Vitor Constancio, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (2010 – 2018). Από τον τραπεζικό τομέα, συγκαταλέγονται ανώτατοι Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, διευθυντές τραπεζών, δεκάδες ανώτερα εξειδικευμένα στελέχη από τον ευρύτερο τομέα, καθώς και επιφανείς ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι ενώ αναμένονται σύσσωμοι οι διοικητές των τραπεζών να τοποθετηθούν.

Οι ομιλητές θα συμμετάσχουν σε πάνω από δέκα θεματικά πάνελ που φιλοδοξούν να αναλύσουν κάθε έκφανση της τραπεζικής δραστηριότητας, τη σημερινή κατάσταση και τα βασικά προβλήματα του τομέα αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον.