Ο σχεδιαζόμενος διπλασιασμός του προσωπικού που διαθέτει στην αυστριακή πρωτεύουσα η Παγκόσμια Τράπεζα, σε 250 υπαλλήλους, όπως και το άνοιγμα Γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη Βιέννη από τον προσεχή Ιούνιο, επισφραγίστηκαν κατά τη σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον.

Η Βιέννη φαίνεται να επωφελείται από την αποχώρηση τμημάτων της Παγκόσμιας Τράπεζας από την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται αφενός με την πολιτική του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και τις επιφυλάξεις ως προς την ασφάλεια, και αφετέρου με την υψηλή ποιότητα ζωής που προσφέρει η αυστριακή πρωτεύουσα.

Το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε πως για την στέγαση του ΔΝΤ και της πολυεθνικής αναπτυξιακής τράπεζας – Παγκόσμια Τράπεζα και International Finance Corporation (IFC) — έχει ενοικιάσει επιπλέον οκτώ επιπλωμένους ορόφους στον «Galaxy Tower» στην Οδό Πράτερ 31.

Το ΔΝΤ, με έδρα την Ουάσινγκτον, διαθέτει μέχρι τώρα γραφεία σε επτά χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης –στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στην Ουγγαρία, στην Κύπρο και στη Βουλγαρία–, ενώ το κέντρο βάρους της δραστηριότητας του νέου γραφείου του ΔΝΤ στη Βιέννη θα βρίσκεται στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας διαθέτει στην Ευρώπη συνολικά 20 γραφεία, αλλά εκπροσωπείται μόνον σε οκτώ χώρες-μέλη της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here