Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής & Υπηρεσιών Τεχνολογίας WITSA επέλεξε την SenseOne, εταιρεία του Ομίλου SingularLogic, ως Merit Winner στην κατηγορία «Emerging Digital Solutions Award» στο πλαίσιο των «2018 WITSA Global ICT Excellence Awards» ο οποίος αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό για την ανάδειξη των καλύτερων εταιρειών τεχνολογίας σε νέους και αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Η βράβευση έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου του WITSA, που πραγματοποιήθηκε στο Hyderabad της Ινδίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 συνέδρων από όλο τον κόσμο και εκπροσώπων των 80 εθνικών συνδέσμων πληροφορικής οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τα «2018 WITSA Global ICT Excellence Awards» συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες του κλάδου, όπως ο Dr. Vint Cerf, ένας από τους δημιουργούς του Internet και Vice President/Chief Internet Evangelist της Google.  

Η  εθνική υποψηφιότητα της SenseOne υποδείχθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) με κριτήριο τις εξαιρετικές επιδόσεις της SenseOne IoT Platform στις θεματικές αγορές των ψηφιακών λύσεων Internet of Things (IoT) για “Smart Buildings” και “Smart Cities”. 

pastedGraphic.png

Η διάκριση της SenseOne χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους της εταιρείας ως ένα σαφές δείγμα των δυνατοτήτων και της αναπτυξιακής δυναμικής που έχει η Ελλάδα στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία πέτυχε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τις αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ετών στην ελληνική οικονομία να εδραιωθεί σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά , να επεκταθεί σε διεθνές επίπεδο, και να υλοποιήσει πρωτοποριακές  λύσεις IoT για Smart Buildings και Smart Cities.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η SenseOne δεν είναι απλώς πρωτοπόρος στο Ιnternet οf Things (IoT) στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, αλλά μία εταιρεία με πολύ μεγάλη εξωστρέφεια και στρατηγικό προσανατολισμό στην ανάπτυξη στρατηγικών δεσμών με τα οικοσυστήματα τεχνολογικών κολοσσών, αλλά και μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών ομίλων. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η στρατηγική συνεργασία της SenseOne με BIM Centers-CCC, τον τεχνολογικό βραχίονα του πολυεθνικού ομίλου Consolidated Contractors Company (CCC), με σκοπό τη δημιουργία IoT λύσεων για Smart Cities και Smart Buildings.

Η ελληνικη startup, μελος του Ομιλου SingularLogic,  βραβευθηκε απο τον Παγκοσμιο Συνδεσμο Πληροφορικης & Υπηρεσιων Τεχνολογιας (WITSA) για τις εξαιρετικες επιδοσεις της στην αγορα του Internet of Things

Οι λύσεις αυτές αφορούν την ψηφιακή διαχείριση μεγάλων έργων υποδομής και κτιριακών εγκαταστάσεων (αεροδρόμια, εμπορικά πάρκα, μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μαρίνες, μεγάλα  επαγγελματικά ακίνητα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κλπ.) με τη διασύνδεση της SenseOne IoT Platform με την πλατφόρμα Building Information Modelling (ΒΙΜ) της BIM Centers – CCC.

Ένα άλλο παράδειγμα της εξωστρέφειας και του διεθνούς προσανατολισμού της SenseOne είναι η συνεργασία με την  IBM για την υλοποίηση συνδυαστικής λύσης ψηφιακής διαχείρισης πάγιου εξοπλισμού για βιομηχανικές  επιχειρήσεις με τη διασύνδεση της SenseOne IoT Platform με την πλατφόρμα Maximo της IBM.

Επίσης αξιοσημείωτη είναι η πρωτοποριακή συνεργασία της SenseOne με την Mytilineos, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας στην Ελλάδα, για τη δημιουργία Internet of Things λύσεων Διαχείρισης της Ενέργειας  και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενεργειακής Αποδοτικότητας σε  επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Οι διανοιγόμενες προοπτικές ανάπτυξης για την SenseOne μέσα από τις παραπάνω συνεργασίες τοποθετούνται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του Ομίλου SingularLogic για το Internet of Things και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (Digital Transformation) ο οποίος περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση πρωτοποριακών ψηφιακών λύσεων σύμφωνα με τις ανάγκες, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές δυνατότητες των οικονομιών της ΝΑ Ευρώπης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.  

Επισημαίνεται ότι η SenseOne εντάχθηκε το 2016 στον Όμιλο SingularLogic, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ψηφιακών τεχνολογιών στη ΝΑ Ευρώπη με πελατολόγιο που αριθμεί 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 700 μεγάλες επιχειρήσεις. Η SingularLogic, μέλος του Marfin Investment Group (MIG) αποτελεί επί δεκαετίες συνώνυμο της τεχνολογικής πρωτοπορίας και της αξιοπιστίας, αποτελώντας μεταξύ άλλων το σταθερό συνεργάτη του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών για τη μηχανογραφική  επεξεργασία των αποτελεσμάτων όλων ανεξαιρέτως των εκλογικών αναμετρήσεων από το 1981 και μετά (Εθνικές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές & Δημοτικές).

Περισσότερες πληροφορίες για την SenseOne και τον Όμιλο SingularLogic: www.senseone.io, https://portal.singularlogic.eu/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here