Μεταξύ των προσώπων που τιμωρήθηκαν με πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Folli Follie ήταν και ο  κ. Φραγκίσκος Γρατσώνης.

Το όνομα μόνο άγνωστο δεν μας είναι, αφού πρώτο το www.banks.com.gr είχε αποκαλύψει πως το εν λόγω στέλεχος της  Folli Follie  είχε τοποθετηθεί μη εκτελεστικό στέλεχος στο δ.σ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) γνωστής και ως ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. 

Η επιλογή του είχε γίνει με την υποστήριξη κατά την σχετική διαδικασία υπό την Shanton Chase. 

Η εμπλοκή του με την υπόθεση Folli Follie και τον εύλογο θόρυβο που ξέσπασε “υποχρέωσαν” τον Φραγκίσμο Γρατσώνη σε παραίτηση από την ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.) την Δευτέρα 11 Ιουνίου. Με απλά λόγια, ο κύριος Γρατσώνης παραιτήθηκε έναν γεμάτο μήνα αφότου το QCM “χτύπησε” και μόνον αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε (στις 5 Ιουνίου) μηνυτήρια αναφορά και κατά των μελών του δ.σ. της εταιρείας.

     Τα ερωτήματα παραμένουν και για το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, πως δηλαδή ο υπέρ- φορέας του οποίου προίσταται η Ουρανία Αικατερινάρη ουδέν γνώριζε (;) αλλά και όταν έμαθε περίμενε να περάσει ένας μήνας για να “υποχρεωθεί” σε “παραίτηση” ο Φρ. Γρατσώνης.

“Παραίτηση” την οποία, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. κάλυψε με μία λιτή ανακοίνωση, θεωρώντας πως δεν χρωστά εξηγήσεις για την επιλογή του εν λόγω στελέχους.

Τα ερωτήματα παραμένουν και για την Shanton Chase και για την σχέση συνεργασίας που διατηρεί με το Ταμείο.

Το ότι πέρασε το θέμα “διορισμός Γρατσώνη” στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. στα ψιλά, η “παραίτηση” του μόνον αφού έγινε…χαμός σε μερίδα των ΜΜΕ και ο ρόλος της Shanton Chase αλλά και των όποιων ενδεχομένως ευθυνών της Ουρανίας Αικατερινάρη δεν σημαίνει πως κάποιοι έχουν σταματήσει να ψάχνουν την υπόθεση.

Και τους διαβεβαιώνουμε το banks.com.gr είναι ένας από αυτούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here