Η OTS, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, ανακοινώνει την ανάδειξή της ως ένα Best Workplace στην Ελλάδα για το 2024. Την αναγνώριση αυτή, έρχεται να δώσει το Great Place to Work Hellas, με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School.

Επενδύοντας στη δημιουργία ενός εξαιρετικού περιβάλλοντος εργασίας όλα τα χρόνια λειτουργίας της, η OTS κατακτά την 10η θέση στην κατηγορία επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζομένους. Αυτή η διάκριση υπογραμμίζει τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας να εξασφαλίζει έναν χώρο εργασίας όπου κάθε μέλος της ομάδας της αναγνωρίζεται, εκτιμάται, υποστηρίζεται και έχει όλα τα εφόδια για να εξελιχθεί.

H OTS είναι μια ελληνική εταιρεία παραγωγής λογισμικού με ειδίκευση στον Δημόσιο Τομέα. Από την ίδρυσή της, πριν από 31 χρόνια, η εταιρεία πορεύεται με κύριο γνώμονα τον Άνθρωπο. Με αφετηρία τις ανάγκες των πολιτών, έχει ως όραμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Θέτει ως αποστολή την κατάργηση της γραφειοκρατίας, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, για να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες άμεσα, γρήγορα και χωρίς την ανάγκη μετακίνησης σε οποιοδήποτε δημόσιο φορέα. Παράλληλα, επενδύει συστηματικά στους εργαζομένους της και επιδιώκει την συνεχή υποστήριξή τους σε κάθε προσωπικό ή επαγγελματικό τους βήμα. Με προτεραιότητα την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, την υποστήριξη του θεσμού της οικογένειας, καθώς και τις συνεχείς ευκαιρίες εκπαίδευσης και εξέλιξης, η OTS δημιουργεί ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον με ευκαιρίες για όλους.

Θεμέλια της κουλτούρας της εταιρείας αποτελούν η ομαδικότητα, η εμπιστοσύνη, ο ενθουσιασμός και η καινοτομία. Σ’ ένα περιβάλλον που προάγει τη συνεργασία, την αποδοχή και την ισότητα, κάθε μέλος της ομάδας της OTS έχει την ευκαιρία να εξελίσσεται διαρκώς και να συνεισφέρει καταλυτικά στην κοινωνία. Τα ποσοστά από το ερωτηματολόγιο Trust Index το αποδεικνύουν. Συγκεκριμένα, στην έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων του 2023, το 98% των εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι αισθάνθηκαν ευπρόσδεκτοι από τη πρώτη τους μέρα στην εταιρεία. Επίσης, το 92% των εργαζομένων θεωρούν πως μπορούν να βασιστούν στους συναδέλφους τους για συνεργασία, ενώ το 91% πως αποτελούν πλήρη μέλη, ανεξαρτήτως της θέσης τους. Τέλος, το 91% των ανθρώπων της εταιρείας απάντησαν πως νιώθουν περήφανοι να πούνε σε άλλους ότι εργάζονται στην OTS, επιβεβαιώνοντας τη θέση της εταιρείας ανάμεσα στις επιχειρήσεις με τη καλύτερη εργασιακή κουλτούρα στην Ελλάδα για το 2024.

Η Ελευθερία Παμπουκίδου, HR Manager της OTS, με αφορμή τη διάκριση της εταιρείας ως ένα Best Workplace, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η απόκτηση μιας θέσης ανάμεσα στους κορυφαίους χώρους εργασίας στην Ελλάδα είναι η απόδειξη των συλλογικών προσπαθειών και της αφοσίωσης της ομάδας της OTS. H αναγνώριση αυτή είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους εργαζομένους της εταιρείας και αποτελεί έμπνευση για συνεχή βελτίωση.”