Οποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι…

Άμεση ήταν η αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση Ευ. Παπαευαγγέλου, καθώς ζήτησε από την Jumbo αναλυτική τεκμηρίωση όλων των υπολοίπων καταθέσεων του ομίλου σε λογαριασμούς όψεως και προθεσμίας.

Αμεση ήταν η απάντηση και από την πλευρά της εισηγμένης, καθώς μέσα σε λίγες ώρες από την αποστολή του αιτήματος, διαβίβασε όλα τα σχετικά επιβεβαιωτικά έγγραφα από εγχώριες και ξένες τράπεζες.
Η ουσία είναι διττή, καθώς η μεν Jumbo μετά τις εξελίξεις με το σκάνδαλο της Folli Follie όχι μόνο προσέλαβε την Grant Thornton με την εντολή να κάνει..φύλλο και φτερό τις λογιστικές καταστάσεις χρήσεως του ομίλου αλλά ζήτησε να συμπεριληφθούν επιπλέον έλεγχοι και δικλείδες ασφαλείας όσον αφορά στην επιβεβαίωση αναλυτικότατων στοιχείων που αφορούν σε έξοδα/έσοδα, αποθέματα, πωλήσεις των θυγατρικών του εξωτερικού κ.λ.π, κ.λ.π
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ειδικά ο πρόεδρος Χαράλαμπος Γκότσης, μετά και την έντονη αμφισβήτηση που δέχτηκε από μερίδα της αγοράς, προχωρά σε ενδελεχείς ελέγχους από χρηματιστηριακές εταιρείες, εισηγμένες μέχρι επί μέρους τίτλους, ομολογιακά δάνεια κ.λ.π.

Παράλληλα εισηγείται την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας προκειμένου (κατ΄ αρχήν ) οι 21 εισηγμένες (πέραν των τραπεζών) της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να ελέγχονται και πιστοποιούνται από συγκεκριμένη ομάδα ελεγκτικών οίκων και αποτιμητές. 
Επιπλέον με αφορμή τα ερωτήματα που εστάλησαν στην Jumbo, την προηγούμενη Παρασκευή

  • ανάλογο ερωτηματολόγιο αποστέλλεται αυτές τις ημέρες και προς άλλες 6-8 εισηγμένες που (όλες τους ) έχουν σημαντική παρουσία (μέσω θυγατρικών) σε αγορές του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here