Χθες, η χρηματιστηριακή αγορά ασχολήθηκε επισταμένως με την Epsilon Net την εταιρεία που δημιουργεί ειδικά λογισμικά για τα μεγάλα λογιστικά γραφεία.

  • Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι στις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου που δημοσίευσε, «ξέχασε» να περάσει και το κόστος 2,2 εκατ. Ευρώ που αφορά τα stock options με τα οποία επιβραβεύει τα στελέχη της για την καλή δουλειά.

Σε μια εταιρεία που δηλώνει κέρδη 21 εκατ. ευρώ τα 2,2 εκατ. Ευρώ καταναμεμημένα ανά τρίμηνο δεν είναι και σπουδαία υπόθεση.

H διοίκηση της Epsilon Net  επαναδιατύπωσε λογιστικά την αποτίμηση για την εύλογη αξία των Stock Options που παραχώρησε σε στελέχη της και προχώρησε σε διόρθωση για τα κέρδη εξαμήνου του 2022.

Η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οδήγησε σε αναδρομική μείωση που «έσβησε« κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ και από τα 8,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν σε 4,6 εκατ. ευρώ

Επειδή όμως τον τελευταίο καιρό η μετοχή της Epsilon Net κυριολεκτικά «πετάει», με κεφαλαιοποίηση 500 εκατ. Ευρώ και είσοδο στον δείκτη FTSE Russel αλλά και αναμονή εισόδου στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου μας, η αγορά εκνευρίστηκε και φιλοδώρησε την μετοχή αρχικά με μια κατρακύλα  -30% την μετοχή η οποία αργότερα ισορρόπησε λίγο ψηλότερα στα 8,7 Ευρώ.

Ας μην ξεχνάμε ότι το 7,5% της Epsilon Net ανήκει στην Εθνική Τράπεζα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ