Του Ιωάννη Καντζαρτζή

Το future του S&P 500 παρουσίασε κορύφωση στη ζώνη των 2.950 / 2.960 μονάδων. Στη συνέχεια έχασε τα στηρίγματα των 2.880 / 2.890 μονάδων, που τώρα μετατρέπονται σε όρια αντίστασης και όσο βρίσκεται κάτω από αυτά τα επίπεδα, να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να έχει ξεκινήσει μια ισχυρή βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Χθες είπαμε κάτι σημαντικό και συνεχίζουμε να το διατηρούμε στην αμερικανική αγορά στο σύνολό της:

  • «Τώρα που η περιοχή των 2.890 / 2.923 μονάδων γίνεται ζώνη αντίστασης και όσο βρίσκεται κάτω από αυτή, πρέπει να κλείσουμε μακροπρόθεσμες θέσεις.
  • Έχουμε τα πρώτα στηρίγματα τώρα στις 2.770 / 2.800 μονάδες και φαίνεται ότι θέλει να τα δοκιμάσει.
  • Ο Nasdaq σχημάτισε επίσης ένα ανώτατο όριο χθες παρά τη δύναμή του τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά γύρισε αφήνοντας ένα σημαντικό διπλό ανώτατο όριο στις 9.300 μονάδες, καθώς και ο Dow Jones που έχει επίσης ένα βραχυπρόθεσμο ανώτατο όριο στις 24.400 μονάδες.

Πολλή συμφόρηση και «χαρτί» προς τα επάνω, και δεν υπάρχει λόγος για μακρά θέση, όσο δεν «σπάνε» αυτά τα επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διατηρήσει την αμερικανική αγορά βασικά με τις Apple, Amazon, Google, Facebook και Microsoft, οι οποίες ήταν πολύ ανοδικές και είχαν σημαντικούς πολλαπλασιαστές τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, πολλά αποθέματα έχουν ήδη μειωθεί πριν από μήνες, οπότε προσέξτε, γιατί όταν αυτοί οι 5 γίγαντες αρχίσουν να γυρίζουν προς τα κάτω, το χτύπημα θα είναι βαρύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here