Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Οι δημοσκόποι λένε ότι στις εκλογές της Κυριακής, το ποσοστό της αποχής θα είναι μικρότερο από το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι για πρώτη φορά, στις δημοσκοπήσεις λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μονοψήφιο και χαμηλότερο από κάθε άλλη φορά, κυμαίνεται μεταξύ 6% και 8%.

Η Ελλάδα σήμερα οδηγείται σε μια νέα μεταπολίτευση.

Από το 1974 και μετά, οι Έλληνες έχουν επιλέξει κυβερνήσεις όλων των πολιτικών αποχρώσεων και συνδυασμών, με χαρακτηριστικότερες ίσως ιδιαιτερότητες, την συγκυβέρνηση του 1989, τη συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην μνημονιακή περίοδο και την συγκατοίκηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, των «πρώτη φορά αριστερών υπουργών» του ΣΥΡΙΖΑ με τους λαϊκιστές εθνικιστές Ανεξάρτητους Έλληνες που είχαν στο προοίμιο του καταστατικού τους, το «αδιαπραγμάτευτο όνομα της Μακεδονίας» αλλά δεν είχαν πρόβλημα να προσφέρουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που χάρισε το όνομα, τη γλώσσα και την εθνικότητα της Μακεδονίας…

Οι εκλογές της Κυριακής 7 Ιουλίου 2019, είναι ιστορικής σημασίας από αυτή την άποψη.

  • Όλα σχεδόν τα κόμματα που δημιουργήθηκαν μέσα στην Μνημονιακή κρίση και εξαιτίας αυτής της κρίσης, εξαϋλώθηκαν, οδηγήθηκαν στον αφανισμό μέσα από την περιφρόνηση των ψηφοφόρων.

Σήμερα ήρθε η ώρα να κλείσει η παρένθεση του θυμού και της άρνησης της πραγματικότητας.

  • Οι Έλληνες ψηφίζουν ώστε το τελευταίο «αντι-μνημονιακό» κόμμα, αυτό που όχι μόνον ψήφισε και εφάρμοσε ένα σκληρό μνημόνιο, αλλά υπέγραψε ότι αποδέχεται και υιοθετεί τους νόμους και τις παρεμβάσεις των προηγουμένων μνημονίων, τώρα χάνει την εξουσία, χάνει την εκλογική του δύναμη.

Θα συρρικνωθεί με την ψήφο των Ελλήνων και η ηγεσία του έχει ήδη δρομολογήσει την μετάλλαξή του σε κάτι πιο συμβατικό, πιο Ευρωπαϊκό, πιο σύγχρονο και ρεαλιστικό.

  • Το επόμενο στάδιο της δημοκρατικής ολοκλήρωσης, είναι η ποιότητα του νομοθετικού σώματος.

Αν κάτι πλήγωσε την Ελληνική Δημοκρατία περισσότερο από τις σκληρές δημοσιονομικές πολιτικές, αυτό ήταν η χαμηλή ποιότητα των εκπροσώπων του Έθνους, στο Κοινοβούλιο.

  • Άνθρωποι χωρίς γνώσεις και πολιτισμό, χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη και χωρίς συναίσθηση των ευθυνών που ανέλαβαν, διαχειρίστηκαν κάκιστα την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων με ευτελή, ιδιοτελή και ποταπά κίνητρα.

Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες να αλλάξουν αυτή την μαύρη κοινοβουλευτική σελίδα.

Μόνον όσοι συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία έχουν τη δυνατότητα με τις επιλογές τους, να βελτιώσουν την ποιότητα της νομοθετικής εξουσίας αυτής της χώρας.

Όσοι προτιμήσουν την αποχή δεν έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται αργότερα. ΟΙ αμέτοχοι είναι πάντα ηττημένοι. Θα παραμείνουν στο περιθώριο και θα υποστούν τις συνέπειες της φτηνής επιλογής τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here