Μετά τις “αποκαλύψεις” του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου ότι διαθέτει στοιχεία (επί 4 χρόνια) για παράνομες πράξεις εργοδοτών οι οποίοι συνοδεία μπράβων υφαρπάζουν το Δώρο Χριστουγέννων από εργαζόμενους, αλλά και την ομολογία του ότι διαθέτει 22.000(!) καταγγελίες για την ίδια μέθοδο υφαρπαγής του βοηθήματος της Πολιτείας λόγω κορωνοϊού, η συνδικαλιστική παράταξη ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ κατέθεσε χθες 28/12/2020 μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα με την υπογραφή των εκπροσώπων της στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ κ. Τάσο Γκιάτη και κ. Μάνο Αγγελάκη.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΣΕ σύμφωνα με δηλώσεις του (26/11/2020) διαθέτει στοιχεία για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού από Super Markets τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Τάσος Γκιάτης ζητά να διερευνηθεί αν η ΓΣΕΕ έχει διαβιβάσει σχετικές καταγγελίες όλα αυτά τα έτη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Η ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν τέτοιες σοβαρές καταγγελίες, για δράση κυκλωμάτων σε βάρος εργαζομένων, δεν θα μπορούσε να σιωπήσει και φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκρύψει τέτοιες πρακτικές προσερχόμενη σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ασυνείδητους αυτούς εργοδότες.

Η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ζητώντας τη συνεργασία του για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Διαβάστε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

Στις 22 Δεκεμβρίου 2020 παρακολουθήσαμε την πρωινή εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» στον τηλεοπτικό σταθμό ANT-1.

Ένας εκ των συμμετασχόντων στην εκπομπή ήταν ο Δημήτριος Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Σύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, ο οποίος κατήγγειλε δημόσια το εξής φαινόμενο :

Ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη φέτος εκατοντάδες καταγγελίες στο Κέντρο από εργαζομένους, ανώνυμες αλλά και επώνυμες, σύμφωνα με τις οποίες οι εργοδότες απαίτησαν από εργαζομένους τους να επιστρέψουν σε αυτούς το δώρο Χριστουγέννων, που τους είχαν λίγο προηγουμένως εμβάσει τραπεζικά καθώς και την αναλογία της ειδικής αποζημίωσης, που κατέβαλε το κράτος σε όσους εργαζόμενους τελούσαν σε αναστολή λόγω του covid-19 και ότι μάλιστα έστειλαν τους εργαζόμενούς τους συνοδεία «καλόπαιδων», όπως επί λέξει ανέφερε (κατά το κοινώς λεγόμενο «μπράβων») στις τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι εκείνοι θα προέβαιναν στην ανάληψη των πιο πάνω ποσών από τους λογαριασμούς τους και ότι θα τα επέστρεφαν μετρητοίς στους εργοδότες!!!

Μάλιστα ο κ. Καραγεωργόπουλος ανέφερε στην πιο πάνω εκπομπή ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούριο αλλά (επί λέξει) «καταγράφεται για 4η συνεχή χρονιά»!!

Με άλλα λόγια ο κ. Καραγεωργόπουλος δήλωσε κατά τρόπο ξεκάθαρο ότι η ΓΣΕΕ διαθέτει στην κατοχή της στοιχεία (ανώνυμες αλλά και επώνυμες καταγγελίες) που αποδεικνύουν την τέλεση της πιο πάνω εγκληματικής πράξης και μάλιστα έχει στοιχεία για δεκάδες ή και εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις!

Στα περιγραφόμενα ανωτέρω συνιστούν προδήλως ιδιαίτερης κοινωνικοηθικής απαξίας εγκλήματα και δη κατά εργαζομένων και θεωρούμε αδιανόητο να πληροφορείται κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα σήμερα από την τηλεόραση ότι αυτά συμβαίνουν εδώ και 4 χρόνια και ότι η ΓΣΕΕ (που εκ του καταστατικού της αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων) γνωρίζει αυτά με ονοματεπώνυμα και λεπτομέρειες.

Θα πρέπει ασφαλώς να διερευνηθεί εάν η ΓΣΕΕ έχει διαβιβάσει τις σχετικές καταγγελίες που έχουν περιέλθει σε γνώση της στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

  • Περαιτέρω, ο ανωτέρω Γραμματέας Σύπου της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του την 26-11-2020 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ Πάτρας 89.4» διαθέτει στοιχεία για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζομένους σε super markets από τους εργοδότες.

Είναι προφανές ότι και αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να διερευνηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ σας ζητούμε:

Να διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα για τα ως άνω καταγγελλόμενα από τον κ. Καραγεωργόπουλο, να κληθεί αυτός και κάθε τυχόν άλλος αρμόδιος να παραδώσει όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με την περιγραφόμενη ως άνω εγκληματική συμπεριφορά εργοδοτών και αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2020 προκειμένου για την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπαιτίου για τις παραπάνω περιγραφόμενες πράξεις, που διώκονται αυτεπαγγέλτως.

  • Να κληθεί ο ανωτέρω να παραδώσει όσα στοιχεία διαθέτει κατά δήλωσή του σχετικά με την άνω περίπτωση απόκρυψης κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζομένους σε super markets και εν γένει.

Να διενεργηθούν τα νόμιμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here