Με καθαρά κέρδη 73,6 εκατ.€ στο 9μηνο (από 26,8 εκατ.€ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και 42,9 εκατ. για το σύνολο του 2022) η διοίκηση της τράπεζας μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη για τα αποτελέσματα της μεθοδικής ανάπτυξης της Optima. Η υπόσχεση για καθαρή κερδοφορία 100 εκατ € στο τέλος του έτους φαίνεται πλέον ρεαλιστική ….
     Αύξηση δανειακών υπολοίπων κατά 543 εκατ €, υπερβαίνοντας τα 2,2 δισ., αύξηση καταθέσεων στα 3,1 δισ., ισχυρή ρευστότητα με δείκτη δανείων προς καταθέσεις 71%, δείκτη κάλυψης ρευστότητας 226% και κεφαλαιακή βάση ενισχυμένη και με τα 151 εκατ. της αμκ
     Το ενδιαφέρον; η σταθερή ενίσχυση των δανειακών υπολοίπων κατά 826 εκατ. (59%) δηλαδή θετική πιστωτική επέκταση σε μία περίοδο που το εγχώριο banking “μετρά” σερί 3μηνα αρνητικής.
       Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης, Γιώργο Τανισκίδη:
“…ανακοινώνουμε με υπερηφάνεια σήμερα τα οικονομικά μας αποτελέσματα, τα οποία αποτελούν αναγνώριση της στρατηγικής μας και της αφοσίωσής μας στον πελάτη, στη διαφορετική τραπεζική προσέγγιση και στη χρηστή εταιρική διαχείριση. Στο ξεκίνημα της Optima bank ονειρευόμασταν, μεταξύ άλλων, την επιτυχία, σήμερα πιστεύουμε ότι τη βιώνουμε και δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτή, πάντα με τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας…”
συμπληρώνοντας ότι
“…στόχος η διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023, που θα φτάσει κατ’ ελάχιστο το 30% των κερδών της χρονιάς…”.
      Στα 7,0870 ευρώ η μετοχή, με “δίχτυ” απορρόφησης της προσφοράς στα 7 ευρώ και αποτίμηση στα 522,2 εκατ.
   Ηδη στην Πάτρα λειτουργεί το νέο κατάστημα, στην Αγίου Ανδρέου 42, με τα επίσημα εγκαίνια να έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου. Εγκαίνια, του 28ου καταστήματος του δικτύου της Optima Bank, παρουσία του προέδρου Γιώργου Τανισκίδη και του διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Κυπαρίσση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ