Εκστρατεία έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες, ενημερώνοντας περί τους 500.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους προτού το δάνειό του πουληθεί σε ξένα funds.

Oι τέσσερις συστημικοί όμιλοι ξεκίνησαν εκστρατεία» ενημέρωσης του κοινού, προσφέροντας ρυθμίσεις παλαιών, αλλά και νέων δανείων, που προέκυψαν εντός της κρίσης.

Στο πλαίσιο των κανόνων της ΤτΕ για την ενημέρωση των πελατών, οι τράπεζες τους στέλνουν επιστολές με τις οποίες τους καλούν να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους, συμπεριλαμβανομένης της γενναίας άφεσης χρέους, κοινώς, γενναίο κούρεμα.

Η εκστρατεία των τραπεζών αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που ενδεχομένως να ξεπερνούν και τους 500.000 από όλες τις χρονικές περιόδους.

Με τις επιστολές αυτές οι τράπεζες προτείνουν ανά περίπτωση διαγραφή οφειλής σε ποσοστό από 70% έως και 95% υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν το υπόλοιπο εφάπαξ.

Σε αντίθετη περίπτωση, το δάνειο -ενημερώνεται ο δανειολήπτης- θα μεταβιβαστεί σε funds, τα οποία αγοράζουν όχι μόνο το αρχικό δάνειο αλλά το σύνολο της οφειλής, την οποία θα διεκδικήσουν από τον δανειολήπτη.

Προφανώς και ο νέος κάτοχος του δανείου θα προτείνει στον οφειλέτη κάποια ρύθμιση με ‘‘κούρεμα’’, σταδιακή εξόφληση ή και τα δύο. Είναι όμως αβέβαιο εάν η τελική πρόταση θα είναι τελικά καλύτερη από αυτή των τραπεζών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here