Υποχώρησε η παραγωγή του OPEC τον προηγούμενο μήνα, λόγω της συμμόρφωσης της συμφωνίας με το καρτέλ για τη μείωση της παραγωγής, παρά το ότι η πετρελαϊκή παραγωγή παγκοσμίως συνέχισε να αυξάνεται λόγω της ανάπτυξης του αμερικανικού σχιστόλιθου.

Στην μηνιαία του έκθεση, ο OPEC ανακοίνωσε ότι η συνολική παραγωγή αργού μειώθηκε κατά 201.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση, στα 31,96 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο.

Η πτώση αποδίδεται κυρίως στην χαμηλότερη παραγωγή στην Αγκόλα, στη Βενεζουέλα, στην Αλγερία, και στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο ο OPEC δήλωσε πως η προσφορά πετρελαίου παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, ως αποτέλεσμα της υψηλότερης παραγωγής από χώρες εκτός OPEC, όπως οι ΗΠΑ, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση φέτος κατά 30.000 βαρέλια ημερησίως, υψηλότερα από την εκτίμηση του προηγουμένου μήνα, με την ανάπτυξη να αναμένεται κατά μέσο όρο στα 1,63 εκατ. βαρέλια ημερησίως και συνολική κατανάλωση 98,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Η αναθεώρηση προήλθε κυρίως από την αύξηση της ζήτησης στις βιομηχανοποιημένες χώρες της Αμερικής και της Ασίας, ανέφερε ο OPEC.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here