Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Πιθανότατα εντός του Ιουλίου θα γίνει η έκδοση του ομολόγου που έχει δρομολογήσει η Lamda Development με εύρος κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.

  • Στόχος η ‘’βελτιστοποίηση της χρηματοοικονομικής μας δομής», όπως ανέφερε χθές από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Lamda ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει να ‘’τρέξει’’ το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης της χώρας στο Ελληνικό.

Ο ίδιος διευκρίνισε παράλληλα ότι η χρηματοδότηση του project είναι πλήρως εξασφαλισμένη την πρώτη πενταετία και δε χρειάζεται ούτε …ευρώ παραπάνω, ενώ για το ομόλογο αυτή την στιγμή αναμένονται οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο CEO της Lamda επεσήμανε ότι τηρείται απόλυτα, ενώ αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της ανόδου του κόστους των υλικών:

  • Ειδικότερα, ένα σημαντικό κομμάτι για τα έργα των κτιρίων θα αρχίσουν από το 2023 «κι ελπίζουμε να υπάρχει εξισορρόπηση της αγοράς. Έχουμε προλάβει να ενσωματώσουμε τις αυξήσεις του κόστους στις τιμές για ένα μεγάλο μέρος των οικιστικών έργων. Δεν είμαστε μάγοι, τα κόστη που έχουν ανέβει θα μας πλήξουν τις επόμενες χρονιές το 2023- 2024 αν συνεχιστούν».

Για τα τρία οικιστικά έργα για τα οποία έχουν προχωρήσει οι πωλήσεις, τον Πύργο Κατοικιών, τις βίλλες στην παραλία και τις διόροφες- τριώροφες κατασκευές με τα διαμερίσματα (condos), o κ. Αθανασίου ανέφερε ότι δεν προκύπτει επιβάρυνση από τις βίλλες –«κoστολογικά για τις βίλλες είμαστε πολύ καλά δεδομένου ότι δεν έχουμε αναλάβει το κόστος ανέγερσης το οποίο αναλαμβάνει ο αγοραστής», ούτε από τα condos, δεδομένου ότι εκεί έχουν ενσωματωθεί ήδη στις τιμές και άρα καλύπτονται από τον αγοραστή.

  • «Εκεί όπου έχουμε ‘’κλείσει’’ τιμές και η άνοδος του κόστους μας επηρεάζει είναι στον Πύργο Κατοικιών, με ένα επιπλέον κόστος γύρω στο 20 εκατ. ευρώ αν δεν μειωθούν οι τιμές στα υλικά. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιούμε μελέτες για τη βέλτιστη χρήση και αξιοποίηση.
  • Συνολικά πάντως και ως προς το χρονοδιάγραμμα και ως προς τον έλεγχο του κόστους είμαστε εκεί όπου σχεδιάζαμε, έστω κι αν έχουμε μπροστά να αντιμετωπίσουμε συνθήκες που μπορεί να μας κρατήσουν σε κάποιες περιπτώσεις πίσω δεδομένου του ευμετάβλητου περιβάλλοντος».

 

Για το οικιστικό κομμάτι του έργου η διοίκηση της Lamda ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση και λίστα αναμονής.

Εξ’ ού και η εταιρεία προχωρά με το σχεδιασμό για ένα ακόμη ψηλό κτίριο 50 μέτρων, με 15 ορόφους, 150 μέτρα από τη θάλασσα με θέα στο πάρκο και τη θάλασσα που σχεδιάζεται από ένα ακόμη μεγάλο όνομα όπως είναι ο Δανός αρχιτέκτονας Bjarke για κτίριο 16.500 τ.μ. με 90 διαμερίσματα κι επιπλέον κατοικίες που θα απευθύνονται στα «μεσαία» πορτοφόλια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here