Το δεύτερο βήμα στην αγορά ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος γνωστοποιήθηκε ως “good news” το Σάββατο κατά τη διάρκεια του Φόρουμ των Δελφών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής της Protergia, του ενεργειακού βραχίονα της Μυτιληναίος, Ντίνος Μπερνουμπή, εξήγγειλε ειδικότερα την κατασκευή της πρώτης νέας μεγάλης ιδιωτικής επένδυσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.

Η Μυτιληναίος κατέθεσε χθες αίτηση στη ΡΑΕ για τη λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από έναν σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 650MW και τόπο κατασκευής το Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 300 εκ. ευρώ και η μονάδα θα είναι έτοιμη σε τρία χρόνια.

Το έργο θα κατασκευαστεί από τον τομέα έργων EPC – METKA η οποία έχει αναλάβει δεκάδες ανάλογα έργα σε όλο τον κόσμο και εγγυάται την έγκαιρη και άρτια σε ποιότητα ταχεία κατασκευή της νέας μονάδας, η οποία θα είναι έτοιμη να λειτουργεί το 2020.

Η κατασκευή της νέας μονάδας ισχύος 650 MW συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη κίνηση της Μυτιληναίος, στην ενεργειακή σκακιέρα. Το τρίτο βήμα του ενεργειακού σχεδιασμού της εταιρείας θα ανακοινωθεί πριν το καλοκαίρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here