Σε τροχιά συγχώνευσης τέθηκαν οι δύο εταιρείες του ομίλου Gaslog, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού. Ήδη η Gaslog κατέχει το 30,2% των κοινών μετοχών της Gaslog Partners, ενώ κατέχει το 100% των «Class B units».

Oι υπόλοιπες μετοχές της Gaslog Partners θα αποκτηθούν για 8,65 δολάρια έκαστη, ενώ η τιμή στην οποία έκλεισε το deal, περιλαμβάνει μια ειδική διανομή από την εταιρεία 3,28 δολαρίων ανά κοινή μετοχή σε μετρητά, που θα διανεμηθεί στους μετόχους με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Το υπόλοιπο αναμένεται να καταβληθεί από τη GasLog ως αντάλλαγμα συγχώνευσης με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η τιμή αγοράς ανά μετοχή αντιπροσωπεύει πριμοδότηση 24% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της GasLog Partners στις 24 Ιανουαρίου και αύξηση 12% στην αρχική πρόταση. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο ενοποιημένος στόλος της GasLog θα αποτελείται από 38 πλοία μεταφοράς LNG, με τέσσερα υπό κατασκευή και ένα πλοίο να μετατρέπεται σε πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here