Η ELTON Διεθνούς Εμπορίου  ΑΕΒΕ ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων της στην αγορά της Τουρκίας, ολοκλήρωσε επιτυχώς, με διαδικασία σταδιακής εξαγοράς, την απόκτηση του συνολικού πακέτου μετοχών της υφιστάμενης θυγατρικής του με έδρα στην Κωνσταντινούπολη στην οποία διατηρούσε μέχρι τώρα 80% έμμεση συμμετοχή και με αντικείμενο όμοιο με αυτό της δραστηριότητας του Ομίλου, δηλαδή την προώθηση και διανομή  Χημικών πρώτων Υλών και προσθέτων για τη Βιομηχανία ..

Ο όμιλος ELTON -μέσω της 100% θυγατρικής του Elton Corporation SΑ Ρουμανίας σύμφωνα με τις προβλεπόμενες δυνατότητες που είχε από τα Share Purchase Agreement & Share Holders Agreement options, , αύξησε τη συμμετοχή του σε ποσοστό 100% στην Ανώνυμη Εταιρεία Elton Marmara SA (“Elton Marmara Endustriyel Kimyevi addeler Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi”) με έδρα στον Δήμο Besiktas της Κωνσταντινούπολης. Με τη νέα αυτή κίνηση και μέσω του δικτύου της ELTON Marmara στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη, ο όμιλος ELTON εδραιώνει την πρόσβασή του σε μια αγορά 82 εκατ. καταναλωτών με 750 δις δολάρια ΑΕΠ.

Ο ιδρυτής και CEO του ομίλου ELTON κ. Νέστωρ Παπαθανασίου τόνισε ότι

  • “Η συγκεκριμένη επένδυση αντανακλά την δύναμη και τον ρόλο που έχει η επιχειρηματικότητα και η συνεργασία ακόμα και μπροστά σε εξαιρετικές δύσκολες και ρευστές προκλήσεις.”  

 

Όπως δήλωσε ο Group CFO του ομίλου ELTON κ. Αντώνης Γιάσσαρης,

  • “επισφραγίζεται πλέον η διείσδυσή του ομίλου μας σε μία εκ των σημαντικότερων και διαρκώς ανερχόμενων αγορών, αυτήν της Τουρκίας, η οποία θέλουμε να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για τα επόμενα αναπτυξιακά μας σχέδια με την περεταίρω και σταδιακή ανάπτυξή Elton Marmara σε νέες αγορές, εντός και εκτός Τουρκίας”.

Το τίμημα δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, ενώ η εν λόγω εξαγορά δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 3.1.7 του κανονισμού του Χ.Α.

 Ποιά είναι η ELTON MARMARA

H Elton Marmara δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης και διανομής Χημικών πρώτων υλών και προσθέτων για τη βιομηχανία στους τομείς των τροφίμων και ζωοτροφών, βιομηχανικών εφαρμογών, φαρμάκων, καλλυντικών και απορρυπαντικών, καθώς και επεξεργασίας νερού και επιφανειών. Η Elton Marmara αποκτήθηκε αρχικώς με το πρώτο πλειοψηφικό πακέτο τον Δεκέμβριο του 2015, κύκλο εργασιών στα 11,1 εκατ. Τουρκικές Λίρες ή 3,5 εκατ. ευρώ. Έκτοτε και ως σήμερα, διανύοντας το 5ο έτος της στον όμιλο ELTON, η εταιρεία καταγράφει αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική κερδοφορία, με περαιτέρω σημαντικές προοπτικές αύξησης των μεριδίων αγοράς της, ενώ έχει πετύχει την αποτελεσματική διαχείριση της συναλλαγματικής μεταβλητότητας. Ο κύκλος εργασιών, για το Α’ εξάμηνο του 2020, ανήλθε σε 29,4 εκατ. Τουρκικές Λίρες ή 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 έκλεισε σε 51,7 εκατ. Τουρκικές Λίρες ή 8,1 εκατ. ευρώ, έχοντας με βάση αναφοράς το 2015, καταγράψει την τετραετία 2016-2019 αύξηση πωλήσεων κατά 466% σε Τουρκικές Λίρες ή κατά 230% σε ευρώ.

 Ποιός είναι ο ΟΜΙΛΟΣ ELTON

Εδώ και 40 χρόνια, ο όμιλος ELTON, συνδυάζει τα ταλέντα και την εξειδίκευση των ανθρώπων του, τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας με κορυφαίους διεθνείς προμηθευτές, μαζί με την πελατοκεντρική φιλοσοφία με την οποία κεφαλαιοποιεί τις σύγχρονες πρακτικές και τάσεις γύρω από την εφοδιαστική αλυσίδα, ώστε να παρέχει στους πελάτες του στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουκρανία και την Τουρκία, λύσεις και υψηλής  προστιθέμενης αξίας προϊόντα πρώτης ύλης, που τους επιτρέπουν να αναπτύσσουν καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα. Ο όμιλος ELTON είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα FTSE/ Mid Cap, ενώ διακρίνεται διαχρονικά για την ισχυρή επιχειρηματική και  οικονομική του δυναμική.      

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here