Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου ΔΕΗ, που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ θα διπλασιαστεί έως το 2026, φτάνοντας τα 8,9 GW, αποτελώντας το 68% του συνόλου της εγκατεστημένης ισχύος του Ομίλου. Συνολικά, η εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΔΕΗ θα αυξηθεί στα 13,1 GW το 2026 από τα 10,7 GW σήμερα, με το 54% της ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ. Έτσι, το 2026, υπολογίζεται ότι η παραγωγή ενέργειας θα είναι πιο «πράσινη», με 75% χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με το 2019.

Η ΔΕΗ βγήκε εκτός συνόρων επενδύοντας στην αγορά της Ρουμανίας, εξαγοράζοντας έναν από τους πιο βασικούς παίκτες της αγοράς ενέργειας της χώρας, αποτελώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία και εξυπηρετώντας περίπου 8,7 εκατ. πελάτες με μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία της αποδεικνύουν ότι ο στόχος που είχε τεθεί από τη Διοίκηση για EBITDA 1,5 δισ. ευρώ επιτεύχθηκε 2 χρόνια νωρίτερα, επιτρέποντάς της να βρίσκεται δίπλα στους καταναλωτές και να στηρίζει τους πελάτες της.

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ