“Ανοίγεις” το site του Ελευθέριος Βενιζέλος (aia.gr) και σε πιάνει ανείπωτη θλίψη, συνειδητοποιείς την σοβαρότητα της κατάστασης και το μέγεθος του προβλήματος.
   Η Olympic Air συνεχίζει να καλύπτει όλες τις γραμμές  εσωτερικού σε “γόνιμους” και “άγονους” προορισμούς.
   Ομως αυτή που ξαφνιάζει, θετικά, είναι η σταθερή παρουσία της “μικρής” Sky Express καθώς συντηρεί το σύνολο των 34 προορισμών της καλύπτοντας ένα ευρύτατο δίκτυο, διαφημίζοντας, στην αρχική σελίδα της την διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ΜΕΘ της χώρας.
  • Πλοηγός της κρητικής αεροπορικής εταιρείας ο Γιάννης Γρύλος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας επιχειρηματίας με δυνατή “μύτη” στις business του αέρα αλλά και της στεριάς.
Ο όμιλος Aviareps μπορεί να έχει στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του τις υπηρεσίες handling και την αεροπορική Sky Express, ωστόσο και στον τουρισμό έχει ρίξει «δίχτυα» και στη θάλασσα προσπαθεί να επεκταθεί.
Aρχικά προσπάθησε να «χτυπήσει» τη μαρίνα Aλίμου, αλλά στην ηλεκτρονική δημοπρασία που εφαρμόστηκε έμεινε πίσω από την Άκτωρ.
Tώρα έχει βάλει «πλώρη» για το λιμάνι του Hρακλείου, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά και η έδρα της εταιρίας του.
Στόχος δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος, ανάλογα βέβαια με τους ανταγωνιστές .
  • Δεν περνά απαρατήρητο μάλιστα ότι πριν λίγο καιρό «επιστράτευσε» ως πρόεδρο της Aviareps τον τ. υπουργό Στ. Πιτσιόρλα που και ως πρώην επικεφαλής του TAIΠEΔ ξέρει καλά το κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων. Όμως τη σημασία της έχει και μια πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού, όπου ο σκοπός της εταιρίας έγινε πολύ πιο γενικός.

Έτσι, αντί να αναφέρεται πλέον η εμπορική εκμετάλλευση και πρακτόρευση αεροπορικών εταιριών ή η εξυπηρέτηση εδάφους, γίνεται λόγος για

  • «συμμετοχή στο κεφάλαιο εταιριών εισηγμένων ή μη στο χρηματιστήριο, του χρηματοοικονομικού, εμπορικού και βιομηχανικού τομέα, στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή»

και για

  • «συμμετοχή σε επιχειρήσεις για την παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε προϊόντος και για την παροχή υπηρεσιών».

Σκοπός, με άλλα λόγια, που να τα «χωράει» όλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here