Με τις εξελίξεις στον τομέα της διαστήματος και του «Space Economy» να είναι καταιγιστικές και να αγγίζουν άμεσα και τη χώρα μας, το Greek Space Tech Forum 2024 αποτελεί γεγονός.

Το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία της ethosEVENTS σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και τον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ο κ. Jorge-A. Sanchez-P., Πρόεδρος, Hellenic Space Technologies and Applications Cluster έκανε μία σύντομη παρουσίαση, παραθέτοντας στοιχεία για την αξία της παγκόσμιας αγοράς σιαστήματος, τα ορόσημα της ελληνικής βιομηχανίας διαστήματος κτλ.

“Είναι μεγάλη χαρά η διεξαγωγή του Space Forum. Θα ήθελα να σημειώσετε ότι αυτή η εκδήλωση θα διεξάγεται κάθε χρόνο. Καταρχήν να πω ότι εχουμε μία οικονομία του διαστηματος που πέρσι ξεπέρασε και τις πλέον θετικές προσδοκίες.

Το 2023 κλείσαμε με πάνω από 500 δισ. ευρώ και σημαντικό είναι ότι η ανάπτυξη την τελευταία 5ετία ξεπέρασε το 5%.

Οτιδήποτε συμβαίνει στο διάστημα επηρεάζει και τους υπόλοιπους οικονομικούς τομείς. Για όλους εσάς έχουμε ένα οικοσύστημα που αναπτύσσεται και μεγαλώνει κάθε χρόνο. 

Ολοένα και περισσότερες χώρες επενδύουν στο διάστημα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Photo Credits

©Ελένη Παπαδάκη/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ