Για το 2021 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία του νέου «πράσινου» εμπορικού πάρκου που σχεδιάζουν στην οδό Πειραιώς, οι Ολλανδοί της Ten Brinke, στο παλιό οικόπεδο της ΒΙΣ που είχε περάσει στα χέρια των Ισραηλινών της Plaza Centers και για να πουληθεί στη συνέχεια εκ νέου στον ολλανδικό όμιλο.

Η επένδυση με συνολική  επιφάνεια 14.895 τετραγωνικών μέτρων προχωρά εν μέσω πανδημίας, έχει προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και φαίνεται ότι έχει βρεί και τον πρώτο μεγάλο μισθωτή που θα είναι η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Να θυμίσουμε εδώ ότι οι Ισραηλινοί της Plaza Centers δεν κατάφεραν ποτέ να προχωρήσουν  στην επένδυση των 50 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι το ακίνητο, κατά τη συνήθη …ελληνική πρακτική, αντιμετώπισε ουκ ολίγα πολεοδομικά αλλά και αρχαιολογικά ζητήματα.

Πιο περίπλοκα έγιναν τα πράγματα στη συνέχεια όταν πρίν από λίγα χρόνια, η Plaza Centers, η οποία δραστηριοποιείται στο κομμάτι της ανάπτυξης κυρίως εμπορικών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά ζητήματα και αναζητούσε διέξοδο τόσο για το project της οδού Πειραιώς, όσο και για άλλα projects εκτός Ελλάδας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here