Γράφει η «ξενοδόχος»

Με την προσδοκία ότι – επιτέλους- θα βρεθεί επενδυτής για το πολυσυζητημένο ακίνητο της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου βρίσκεται τώρα η αγορά αλλά και η κυβέρνηση, μετά την υποβολή των τεσσάρων ενδιαφερομένων σχημάτων την περασμένη Παρασκευή.

Ποιοι όμιλοι θέλουν το μικρό Ελληνικό

  • Εστω κι αν το φάκελο είχε εξετάσει αρχικά, διψήφιος αριθμός επενδυτών, είναι θετικό το γεγονός ότι τελικά κατέβηκαν οι τέσσερις στο διαγωνισμό, ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί (με διαφορετικούς όρους) στο παρελθόν και είχε καταλήξει πολλάκις άγονος.
  • Εστω κι αν κάποιοι περίμεναν περισσότερους να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές, δεν παύει επίσης να είναι θετικό το γεγονός ότι υπήρξε και ενδιαφέρον από ξένα κεφάλαια.

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις Γούρνες επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Χρ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που υπάρχουν από την ανάπτυξη του εν λόγω ακινήτου.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε μάλιστα ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός συνεχίζει να υλοποιείται, παρά τα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση, με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αναπτυξιακό προσανατολισμό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι προσφορές για το ακίνητο υποβλήθηκαν από τους εξής ενδιαφερόμενους:

  • CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI A.E. – LYKTOS HOLDING Α.Ε.
  • DIMAND Α.Ε.
  • REDS Α.Ε.
  • VIVION INVESTMENTS S.à r.l.

Aυτά είναι τα 23 projects του ΤΑΙΠΕΔ

Ως προς τα προφίλ των επενδυτών:

Όμιλος Comer είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες στους τομείς των πολυτελών κατοικιών, των πάρκων γραφείων, των πάρκων λιανικής, των ξενοδοχείων και των εγκαταστάσεων αναψυχής. Στην Ελλάδα ο όμιλος εξαγόρασε το 81% του Club Hotel Loutraki S.A το καλοκαίρι του 2020.

Lyktos Holdings αποτελεί γνωστή εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Wealth Management. Σε αποκλειστική συνεργασία με τη χρηματιστηριακή εταιρεία Euroxx ΑΧΕΠΕΥ προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις και επενδυτικές συμβουλές επί ρευστών διαθεσίμων επί ρευστών διαθεσίμων για κάθε πελάτη, ανάλογα με τον βαθμό ρίσκου ή ασφαλείας που επιθυμεί.

Dimand A.E. είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων στην Ελλάδα προσφέροντας σημαντικό εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών που περιλαμβάνει τη διαχείριση έργων και κατασκευών, την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης και τη διαχείριση εγκαταστάσεων. Ιδρύθηκε το 2002, έχοντας σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση ιδιαίτερα απαιτητικών έργων όπως του γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά, το «Σαρόγλειο» Ίδρυμα στην Ομόνοια, την ανακατασκευή των πρώην κτιριακών εγκαταστάσεων του «Παπαστράτου» στον Πειραιά κ.α.

H REDS A.E., μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Ρουμανία με χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από βραβευμένα έργα διεθνών διακρίσεων. Το επενδυτικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων, εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, οργανωμένων οικιστικών συγκροτημάτων, εκθεσιακών κέντρων καθώς και κτιρίων γραφείων και μικτών χρήσεων.

-Η Vivion αποτελεί επενδυτική εταιρεία ακινήτων με έδρα το Λουξεμβούργο. Πίσω  από τη Vivion βρίσκεται ο Ισραηλινός μεγιστάνας Amir Dayan και η οικογένειά του, μία από τους πλουσιότερες της χώρας, με τεράστιες επενδύσεις σε γραφειακά και οικιστικά ακίνητα σε Ολλανδία, Γερμανία και αλλού, υπό την TLC Immobilien. Δραστηριοποιείται έντονα και δυναμικά σε δύο από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχοντας χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 3,4 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από γραφεία υψηλών προδιαγραφών, τα οποία βρίσκονται στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας και από ξενοδοχεία σε περιοχές υψηλής ζήτησης του Ηνωμένου Βασίλειου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here