Ο Ιnstitutional Shareholder Services (ISS), είναι o μεγαλύτερος διεθνώς proxy advisor οίκος. Kαλύπτει 20.000 εταιρείες παγκοσμίως και προτείνει στους διεθνείς επενδυτές/μετόχους που εκπροσωπούν 4,2 τρισ. μετοχές, πώς να ψηφίσουν στις Γενικές Συνελεύσεις εταιρειών, με κριτήριο  όχι απλά στην ύπαρξη, αλλά στον βαθμό επάρκειας της εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης.

Η τελευταία έκθεση του ISS περιλαμβάνει θετική «σύσταση» προς τους παγκόσμιους θεσμικούς επενδυτές, μετόχους της Εθνικής Τράπεζας,  σχετικά με τα υπό έγκριση θέματα της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης μετόχων της ΕΤΕ.

Για τα θέματα που αφορούν στον αυξημένο αριθμό μελών του Δ.Σ. της Εθνικής, στην εκλογή των ανεξάρτητων μελών, αλλά και στην επιτροπή ελέγχου της τράπεζας, ο ΙSS αποφάνθηκε θετικά, θεωρώντας ότι οι αλλαγές αυτές- προϊόν διαβουλεύσεων του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνσή ενδυνάμωσης του Διοικητικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση της τράπεζας συνολικά. Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως μετά τις εισηγήσεις του ΤΧΣ, το Quality Score της Εθνικής Τράπεζας αυξήθηκε από το 8 στο 6 σε συνολική βαθμολογία της που ίσχυε έως σήμερα, ενώ στην υποκατηγορία Board Structure αυξήθηκε στο 5 από 7 προηγουμένως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here