Οι σημαντικές οικονομικές προοπτικές που σκιαγραφούνται από την θετική στροφή της χώρας παρουσιάζονται αυτή την ώρα σε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Grand Hyatt Athens στο πλαίσιο της 6ης Ετήσια Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Η φετινή Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) περιλαμβάνει δώδεκα θεματικές ενότητες, αφιερωμένες στην ελληνική επιχειρηματικότητα, πάνω από σαράντα κορυφαίους ομιλητές, και πάνω από έντεκα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπό τον κεντρικό τίτλο «Μεγιστοποιώντας την Υπεραξία στην Ελληνική Οικονομία», οι 12 θεματικές ενότητες έχουν στόχο

  • να αναδείξουν τα εκτεταμένα αναπτυξιακά περιθώρια που εντοπίζονται σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς της οικονομίας από την παιδεία και την ενέργεια, έως τον τουρισμό και την αγροτεχνολογία, καθώς και, συνολικά, όλο το φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, εστιάζοντας στην πολλαπλασιαστική αξία της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, των έξυπνων συνεργειών, της επωφελούς διασύνδεσης προϊόντων και υπηρεσιών, της ψηφιοποίησης και της ψηφιακής μετάβασης, η ΕΕΝΕ θέλει να σκιαγραφήσει τη στρατηγική εκείνη που μπορούν να συνυπηρετήσουν ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας προκειμένου να εδραιωθεί μία ταχύρρυθμη, βιώσιμη, και δίκαιη ανάπτυξη, με πυξίδα την αειφορία και την ανταπόδοση στην κοινωνία και τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος από το βήμα της εκδήλωσης, παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της ανάπτυξης που θα χαρακτηρίζεται από ποιοτικές επενδύσεις, στρατηγικού χαρακτήρα, μεγιστοποιώντας την προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία. “Με σημαντικά έργα υποδομής, εμβληματικά πρότζεκτ, και μείζονες, ποιοτικές επενδύσεις και συνεργασίες, με ορατό αποτέλεσμα σε όλους τους καίριους τομείς της οικονομίας. Η Πολιτεία καλείται να ολοκληρώσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, και, αντίστοιχα, ο ιδιωτικός τομέας, να αναλάβει ρίσκο και πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν την εθνική αναπτυξιακή δυναμική. Βασιζόμενοι τόσο στα παραδοσιακά εργαλεία και στρατηγικές, όσο και σε ανατρεπτικά, καινοτόμα και ευρηματικά μοντέλα που κεφαλαιοποιούν στην πράξη τα συγκριτικά μας εθνικά πλεονεκτήματα”.

Ο κ. Κριστιάν Χατζημηνάς, αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Quest Συμμετοχών

Από το βήμα της 6ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της ΕΕΝΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε πως

  • η χώρα διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, οι δείκτες αποτυπώνουν την αλλαγή του κλίματος και της ψυχολογίας, οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης έχουν συνδράμει σε αυτο. Οι επενδυτές έχουν αξιολογήσει τα δεδομένα αυτά, μένει να φέρουν τα χρήματά τους στη χώρα.

Τόνισε, παράλληλα, τη θέση του ΣΕΒ πως απαιτούνται επενδύσεις 20 δισ. σε τεχνολογία, μηχανολογικό εξοπλισμό, παραγωγή, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, υπάρχει επιτακτική ανάγκης παγιοποίησης ενός φιλοεπενδυτικού κλίματος, να παταχθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει συναίνεση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να συνδιαμορφωθεί μια κοινή γραμμή με στόχο την οικονομική ανάπτυξη.

Στον άξονα αυτό, η Διάσκεψη συνδιοργανώνεται και φέτος με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics και έχει την υποστήριξη του Cambridge Judge Business School (CJBS), την επιχειρηματική σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge. Σημαίνοντα ρόλο στην συνδιοργάνωση έχουν και οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) ως Community Sponsor και Programming Partner στα θέματα που αφορούν το μέλλον της βιομηχανίας («Industry 4.0), καθώς και ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του LSE (HAALSE).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ