Η κυβέρνηση νομοθέτησε -στα πλαίσια στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων- την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες που έχουν μισθωμένα ακίνητα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους και υποχρεώθηκαν, με κρατική εντολή, να παραμείνουν κλειστοί ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δραστηριότητες τους, δεν επιβαρύνονται τουλάχιστον με το ενοίκιο το οποίο  πολλές φορές -στους εμπορικούς δρόμους- είναι σημαντικό.

  • Εντυπωσιακό ωστόσο είναι το όφελος για τους ιδιοκτήτες που δεν εισπράττουν το ενοίκιο.

Για το ίδιο τρίμηνο 2021, οι ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα εισπράξουν από το Κράτος αφορολόγητη αποζημίωση ίση με το 80% των μισθωμάτων που δηλώνουν.

  • Η αφορολόγητη αποζημίωση ίση με το 80% των χαμένων ενοικίων θα ωφελήσει (!) τους ιδιοκτήτες που έχουν συμφωνήσει να εισπράττουν πολύ μεγάλου ύψους μηνιαία ενοίκια, 3.000 ευρώ και άνω.
  • Αντιθέτως, για τους ιδιοκτήτες που εισπράττουν (ή δηλώνουν στην Εφορία ότι εισπράττουν) ενοίκια ύψους μέχρι 1.200 ευρώ τον μήνα, η αποζημίωση θα καλύψει ένα μόνο μέρος των εισοδηματικών απωλειών.
  • Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι εισπράττοντας (ή δηλώνοντας) χαμηλά ενοίκια τελικά ζημιώνονται από την εφαρμογή του μέτρου, λόγω του χαμηλού συντελεστή φορολογίας που κανονικά θα πλήρωναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here