Με πωλήσεις 686,37 εκατ.€ και κέρδη 5,36 εκατ.€ στο εννεάμηνο η διοίκηση της Revoil μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη για την πολιτική που ακολούθησε στην διάρκεια της κρίσης λόγω πανδημίας Covid-19, βλέποντας την να αποδίδει με αποτέλεσμα το 2022 να κλείνει με τους καλύτερους οιωνούς για την δύσκολη συνέχεια το 2023.
   Σημαντική η βελτίωση της κερδοφορίας εδράζεται τόσο στην αύξηση των πωλήσεων όσο-κυρίως- στην θεαματική άνοδο των τιμών καυσίμων συνδυαστικά με την βελτίωση του μεικτού κέρδους απόρροια των εμπορικών συμφωνιών που έκλεισε με τους προμηθευτές.
Αποτέλεσμα η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους με την αποπληρωμή δανείων καθώς και την ορθή διαχείριση των αποθεμάτων. 
   Ωστόσο στα κεντρικά της Καποδιστρίου 5 (στη Βάρη) επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η διοίκηση του Γιώργου Ρούσσου απέδειξε και στα δύσκολα της 2ετίας 2020-2021 πως βρίσκει τις λύσεις.
Μετά από μία  25ετία σταθερής υγιούς ανάπτυξης η εισηγμένη δοκιμάστηκε-όπως συνολικά ο κλάδος και το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας επιχειρηματικότητας- βγαίνοντας αλώβητη.
Η αναδιάρθρωση του δικτύου πρατηρίων (με πιο μεγάλα και ποιοτικά καταστήματα), η διεύρυνση των δραστηριοτήτων (από παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών λ.χ. με την Ευρωπαϊκή Πίστη μέχρι συνεργασίες με τοπικά super markets π.χ Χαρά στην Χίο κ.α. ), ο περιορισμός λειτουργικών εξόδων συνέβαλαν στην έξοδο από την κρίση.
Παράλληλα το δεύτερο εξάμηνο του 2021 κυκλοφόρησε την κάρτα πιστότητας WinClub, με την χρήση της να ανταμείβονται κάποιοι από τους πελάτες της στην στιγμή, κάτι σαν…Ξυστό.
   Παράλληλα η εταιρεία επεκτάθηκε σε άλλες μορφές ενέργειας σαν φυσική εξέλιξη όπως χαρακτηριστικά σημείωνε ο διευθύνων σύμβουλος, με την είσοδο στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με στόχο την λειτουργία έργων ΑΠΕ ισχύος 60 MW μέσα στην 4ετία.
  • Διπλό το εγχείρημα, καθώς η Revoil δηλώνει “παρών” στην πολλά υποσχόμενη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τοποθετώντας πιλοτικά φορτιστές σε πρατήρια του δικτύου (λ.χ Κατεχάκη/Ηλιούπολη, Αχαρνών κ.α.) με μακροπρόθεσμο στόχο την αύξηση του αριθμού τους σε 100 ανάλογα βέβαια με την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας.
Σε πρώτη φάση προβλέπεται η τοποθέτηση/λειτουργία 40 φορτιστών σε ορίζοντα ενός έτους.        
    Με αποτίμηση μόλις 30 εκατ. μετά μάλιστα την τελευταία άνοδο της μετοχής έως τα 1,37 ευρώ/στην συνεδρίαση της Πέμπτης 24/11- η Revoil εύλογα χαρακτηρίζεται από χρηματιστές και παράγοντες του κλάδου ως εταιρεία με large μεγέθη σε συσκευασία small cap- ως προς την χρηματιστηριακή αξία.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here