Δημοπρασία για την επανέκδοση ομολόγων για ποσά 500 εκατ. ευρώ, διενεργεί όπως είχε ήδη προαναγγείλει το Ελληνικό Δημόσιο. Σκοπός της επανέκδοσης είναι η παροχή επιπλέον ρευστότητας στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση.

Η δημοπρασία διενεργείται ενώ καταφθάνουν οι θετικές ειδήσεις για τη λήξη στο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας και η JP Morgan εξέδωσε θετική ενημέρωση για τα ελληνικά ομόλογα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι στις 23/5/2022 θα διενεργηθεί έκτακτη Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,90%, λήξης 30 Ιανουαρίου 2033.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 (Τ+5) και το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 500 εκατ. ευρώ.

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 23ης Μαΐου 2022 και οι οποίες ικανοποιούνται, μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή). Η εν λόγω δημοπρασία δε θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ. και για τα ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here