Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Από τη μία, όλοι μιλούν για μια χαμένη χρονιά με το “διπλό” lockdown και από την άλλη το σενάριο ανοίγματος λίγο πριν τις γιορτές και για σύντομο χρονικό διάστημα με πολύ αυστηρά μέτρα όπως για παράδειγμα η λειτουργία των καταστημάτων με πληρότητα κάτω του 50%, εκτιμούν ότι είναι ανώφελο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Καββαθά, πρoέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ο οποίος τόνισε μιλώντας στο insider.gr ότι ο διαχωρισμός που γίνεται μεταξύ εστιατορίων και μπαρ,με τα πρώτα να λειτουργούν και τα δεύτερα να παραμένουν κλειστά, είναι πολύ δύσκολος και σε αρκετές περιπτώσεις ανέφικτος να εφαρμοστεί.

Κατά τον κ. Καββαθά, οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να αναγκαστούν να κλείσουν εκ νέου το επόμενο διάστημα. Η ζημιά για τους επαγγελματίες θα είναι, όπως είπε, μεγάλη, εάν επωμιστούν το κόστος της επαναλειτουργίας των καταστημάτων τους ενόψει των εορτών και στη συνέχεια κληθούν να κλείσουν ξανά.

Εκ μέρους της επιστημονικής κοινότητας, ο κ. Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι. «Όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση», τόνισε.

Τέσσερις προυποθέσεις

Στο μεταξύ μιλώντας στη Real News , ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης απαρίθμησε τους 4 όρους υπό τους οποίους θα μπορούσαν να ανοίξουν τα καταστήματα σε εστίαση και λιανεμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here