Άγνωστες πτυχές γύρω από την υπόθεση του Ριχάρδου ξετυλίγονται καθημερινά.

Η δικογραφία είναι αποκαλυπτική. Εμπλέκονται δεκάδες άτομα. Παρουσιαστής, προσφάτως (τηλεοπτικά) άστεγος, αστυνομικός πρώην υπουργού, και πολλοί άλλοι περιλαμβάνονται (δίχως να προκύπτει κάτι ποινικό μέχρι στιγμής) στις συνομιλίες του κυκλώματος που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ.

Έγινε «βασιλιάς του χρυσού» στη χώρα μας, ανοίγοντας το ένα μετά το άλλο ενεχυροδανειστήρια με το όνομά του, αφού «αφουγκράστηκε» νωρίς την αγωνία του Έλληνα για επιβίωση μέσα στην κρίση κι «εκμεταλλεύτηκε» την ευκαιρία, δημιουργώντας αλυσίδα καταστημάτων.

Δεκάδες καταστήματα αγοράς και πώλησης χρυσού, κοσμηματοπωλεία και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας στο κέντρο της Αθήνας, στα προάστια, αλλά και στην επαρχία, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με τη δράση των δύο οργανώσεων λαθραίας εξαγωγής χρυσού που εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προκύπτει ότι οι οργανώσεις είχαν τεράστια δίκτυα επιχειρήσεων που εξυπηρετούσαν τους σκοπούς συλλογής χρυσών και πολύτιμων αντικειμένων, αλλά επίσης και εξαιρετικά διευρυμένα δίκτυα για το «ξέπλυμα» των χρημάτων που αποκόμιζαν, κάνοντας παράνομη εξαγωγή σε τρίτη χώρα «σκραπ» χρυσού. Δίκτυα που περιλαμβάνουν πλαστά τιμολόγια, κερδισμένα δελτία ΠΡΟ-ΠΟ, Κινέζους χονδρέμπορους ρούχων, συμμετοχές σε εταιρίες, κτηματομεσιτικά κ.α.

Δηλώνει αθώος

Απεθυνόμενος προς την ανακρίτρια λίγες ώρες πριν την απολογία του με αίτημα του δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ζητά να εξεταστεί κατ» αντιπαράσταση με τον συγκατηγορούμενό του  καθώς έτσι θεωρεί πως θα μπεί η υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις.

Ζητεί παράλληλα να εξεταστεί, ειδικός πραγματογνώμονας τελωνειακός υπάλληλος για την υπόθεση, για να καταδειχθτεί πως στις συναλλαγές με την Τουρκία δεν υπάρχει επιβολή ΦΠΑ ή άλλων επιβαρύνσεων, συνεπώς δεν υπάρχει ζημία του δημοσίου από διαφυγόντα κέρδη.

Η επιτομή του κιτς…

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος διατηρούσε μεγάλο μέρος του… θησαυρού του στην υπερπολυτελή έπαυλή του στη Σαρωνίδα, και μάλιστα σε κρυφό υπόγειο-καταφύγιο. Εκεί βρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων αλλά και πλάκες χρυσού.

Διέθετε θαλαμηγό και ακριβά αυτοκίνητα, ενώ είχε… προτίμηση στις Moet.

Μέσω των τηλεοπτικών δεκτών έμπαινε και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι. Είχε σκοπό να επεκταθεί στο Λας Βέγκας… Για να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο το προφίλ του ως υγιούς επιχειρηματία, προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δηµοσιότητα.

Στη Μύκονο με την Πάρις Χίλτον

Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψή του στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2018 και η αγορά κοσμημάτων από την Πάρις Χίλτον έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here