Όταν το 1936 ο Hergé παρέδωσε την εικονογράφησή του για το εξώφυλλο τού «Ο Μπλε Λωτός», ο εκδότης του Τεντέν είπε ότι θα κόστιζε πολύ να αναπαραχθεί με χρώμα. Ωστόσο, η εικονογράφηση με γκουάς και ακουαρέλα στην οποία απεικονίζεται ένας κοκαλιάρης δράκος να κοιτάζει μοχθηρά τον Τεντέν και τον Μιλού που έχουν ζαρώσει μέσα σε ένα κινέζικο βάζο κέρδισε, καθυστερημένα, αναγνώριση όταν πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2021 για 3,9 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, η εικόνα που δεν έγινε ποτέ εξώφυλλο για τις περιπέτειες του Βέλγου ρεπόρτερ στην υπό Ιαπωνική κατοχή Κίνα βγαίνει και πάλι στο σφυρί· τούτη τη φορά ως μέρος συλλογής NFT.

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο εγχείρημα από Tintinimaginatio – είναι οι κάτοχοι δικαιωμάτων της δουλειάς του Hergé – και στόχος του είναι να φέρει τους φανατικούς θαυμαστές του κόμικ στον κόσμο του Web3. Υπάρχουν δύο εκδοχές του The Blue Lotus NFT: η πρώτη είναι μια λιθογραφία σε 777 αντίτυπα. Η άλλη είναι μια ψηφιακή λιθογραφία σε 1.777 αντίτυπα (https://www.instagram.com/p/CoxS6NsjlX6/). Ο αριθμός «7» κλείνει το μάτι στον υπότιτλο του περιοδικού Τεντέν: «Το σούπερ περιοδικό για νέους από 7 έως 77 χρονών».

Και οι δύο εκδοχές περιλαμβάνουν πιστοποιητικό ιδιοκτησίας NFT, ένα βιβλιαράκι που δημιούργησε ο Philippe Goddin, ειδικός για τον Hergé, στο οποίο εξερευνάται ο πέμπτος τόμος των περιπετειών του Τεντέν καθώς και εκ των έσω πρόσβαση στη νέα εμφάνιση NFT για Τεντέν. H καθαρά ψηφιακή εκδοχή συνοδεύεται από τρεις ψηφιοποιημένες εκδόσεις του κόμικ «Ο Μπλε Λωτός» και ένα οικογενειακό εισιτήριο για το Μουσείο Hergé στο Βέλγιο.