Σε ακόμη μία έκδοση εντόκου (προς το ιδιωτικό επενδυτικό κοινό) θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ, προσφέροντας εναλλακτική επιλογή προς καταθέτες και ιδιώτες επενδυτές.

Η τελευταία έκδοση, όπως και οι αμέσως προηγούμενες, καλύφθηκαν κατά 3 φορές επιβεβαιώνοντας την διάθεση ενός κοινού να αναζητήσει κάτι καλύτερο από την απόδοση μίας προθεσμιακής κατάθεσης.

Πολύ δε περισσότερο που απευθύνεται σε “μικρούς” (έως 15.000 ευρώ) χωρίς άλλη διέξοδο.

Πολλαπλά τα οφέλη από την τακτική του Οργανισμού- που μέσω-πλέον- και 12μηνης διάρκειας εκδόσεις- θα συγκεντρώσει περισσότερα από 4 δισ. το 2023.

Τι σημαίνει για το Δημόσιο η έκδοση ενός Εντόκου Γραμματίου ;

Άντληση κεφαλαίων που δεν βαρύνεται με προμήθειες, έξοδα έκδοσης κ.λ.π.

 Κερδισμένες οι τράπεζες καθώς μέσω των εντόκων ενισχύονται κεφαλαιακά- δημιουργούν προϊόντα απόδοσης- έχουν έσοδα από τόκους, ενώ   έσοδα εγγράφουν και οι ΑΧΕΠΕΥ που συμμετέχουν στην όλη διαδικασία.

 

Σύμφωνα με την HellasFin, εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, μία από τις κύριες επιλογές για τους επενδυτές είναι τα Έντοκα Γραμμάτια κρατών με χρονικό ορίζοντα από 3 μήνες έως 12 μήνες.

 

Οι τρέχουσες αποδόσεις τους κυμαίνονται από 3,5%-3,90% ανάλογα με την διάρκεια της έκδοσης και με τα τρέχοντα δεδομένα να υπερκαλύπτουν τον ελληνικό πληθωρισμό που σε μέσα επίπεδα βρίσκεται στο επίπεδο του 3%-3,2%.

Μεθαύριο Τετάρτη (6 Δεκεμβρίου 2023) θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 375 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 6 Δεκεμβρίου 2024.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 (Τ+2).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ