Το fund “ADQ” προχωρά σε επενδυτική “απόβαση” στην Ελλάδα, διοχετεύοντας 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε τομείς όπως τουρισμός, αγροτική παραγωγή, ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ. Τα χρονοδιαγράμματα είναι αυστηρά και τέθηκαν εκ νέου στο τραπέζι κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επιχειρηματική αποστολή από τα ΗΑΕ.

Τα ανωτέρω επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή του συνέντευξη στον REAL FΜ.

“Εχθές ήταν μια πολύ ωραία μέρα για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία ξεκίνησε με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ομόλογό μου Αλ Τζάμπερ και με την επιχειρηματική αποστολή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχουμε περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρίες που μιλάνε με άλλες αντίστοιχες από τα ΗΑΕ. Δρομολογούμε με το fund των Εμιράτων “ADQ” 4 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα, όπως στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, σε ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ. Όλα αυτά μπήκαν πλέον σε μια σειρά, με πολύ συγκεκριμένα και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και πηγαίνουν πάρα πολύ καλά” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ποιο είναι όμως το μυστηριώδες fund που επενδύει μαζικά στην χώρα μας;

Το ADQ ιδρύθηκε στο Άμπου Ντάμπι το 2018 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χαρτοφυλακίου της περιοχής με επενδύσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Τόσο ως asset owner όσο και ως επενδυτής, το ευρύ χαρτοφυλάκιο μεγάλων επιχειρήσεων του ADQ εκτείνεται σε βασικούς τομείς μιας διαφοροποιημένης οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα τρόφιμα και η γεωργία, η υγειονομική περίθαλψη και τα φάρμακα, η κινητικότητα και η εφοδιαστική αλυσίδα.

Το fund αποτελεί στρατηγικό εταίρο της κυβέρνησης, και ενσωματώνει μια κουλτούρα απόδοσης στο χαρτοφυλάκιο των εταιρειών του, εξασφαλίζοντας  τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και τη βιώσιμη οικονομική τους απόδοση. 

Chief Executive Officer είναι ο Mohamed Alsuwaidi, ένας άνθρωπος που λεχει διατελέσει σε νευραλγικά πόστα. Υπήρξε μεταξύ άλλων επικεφαλής τουΤμήματος Μεταλείων και Εξόρυξης της εταιρείας επενδύσεων Mubadala, όπου εργάστηκε στη διαχείριση επενδύσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων, της φιλοξενίας, των υποδομών, των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, της τεχνολογίας, της γεωργίας και των μετάλλων και εξόρυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here