Το λαμπερό και σαγηνευτικό εμιράτο, Ντουμπάι, την περίοδο των εορτών κέρδισε επάξια τον τίτλο του must covid free προορισμού και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και ελλήνων επιχειρηματιών και celebrities.

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, η “Νέα Υόρκη” του Κόλπου πληρώνει υψηλό τίμημα, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εκτιναχθεί και οι γιατροί διαμαρτύρονται για έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρουν οι FT, τα κρούσματα Covid-19 τετραπλασιάστηκαν από τον Νοέμβριο, αγγίζοντας τα 4.000 ημερησίως. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο τα κρούσματα-ρεκόρ έχουν αναγκάσει το Ντουμπάι να επιβάλλει νέους περιορισμούς.

Οι γιατροί στα ΗΑΕ καταλήγουν ότι τα πρωτοχρονιάτικα καμώματα στο Ντουμπάι ήταν ένα προφανές περιστατικό υπερμετάδοσης. Μετά από αυτό, τα κρούσματα αυξήθηκαν γρήγορα και έχουμε και τη νέα μετάλλαξη του ιού.

Η εισροή κατά τη διάρκεια των γιορτών έδωσε οικονομική ώθηση στο χρεωμένο εμιράτο.

Ωστόσο, το τίμημα της οικονομικής «ανάσας» που πήρε η χώρα στις γιορτές είναι αισθητό στα νοσοκομεία και αμαυρώνει την προσπάθεια του Ντουμπάι να εμφανιστεί ως ασφαλής περιοχή.

Όπως σημειώνουν οι FT, τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊου αυτήν την εβδομάδα ήταν περίπου 25.000 έναντι λιγότερων από 2.000 τον Νοέμβριο.

Ντουμπάι: Πετάνε στα σκουπίδια supercars εκατομμυρίων (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here