Πριν πολλά χρόνια ένας άγνωστος, ονόματι, Γουάνγκ Γουέι κυνηγούσε ως ντελιβεράς, το μεροκάματο της ημέρας.

Εκείνο που τον κάνει να ξεχωρίσει ως επιχειρηματία αποτελεί το εγχείρημα ίδρυσης εταιρείας κούριερ. Η δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Η εταιρεία κούριερ του Γουάνγκ Γουέι λειτούργησε για 16 ολόκληρα χρόνια υπό καθεστώς παρανομίας, με τον ιδρυτή όμως να μην τα βάζει κάτω. Πράγματι η κυβέρνηση της χώρας παραχωρεί στον Γουάνγκ την επίσημη άδεια λειτουργίας της επιχείρησης. Εν έτει 2017 η S.F. Express – η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς δεμάτων της Κίνας – μπαίνει δυναμικά στο χρηματιστήριο, αποφέροντας στον Γουάνγκ Γουέι 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

Ο ίδιος παραχώρησε μπόνους στους εργαζόμενους της S.F. την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Οι εργαζόμενοι, με την σειρά τους,έσπευσαν στην αγορά μετοχών και αυτές οι αγορές σαφώς συνέβαλαν στην ραγδαία άνοδο της τιμής των μετοχών της S.F.

Σήμερα καταλαμβάνει ιδιαίτερα υψηλή θέση στην λίστα των Κινέζων πλουσίων με την περιουσία του να ανέρχεται στα 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here