Προς ναυάγιο οδεύει το deal Πειραιώς-Corner για τα δάνεια της MIG, σύμφωνα με δημοσίευμα του NPL Confidential. 

Συγκεκριμένα, σοβαρά εμπόδια στις διαπραγματεύσεις της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς με τον ιρλανδικό όμιλο real estate Comer Group για την πώληση των δανείων της MIG εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες.

Και ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι επαφές των δύο πλευρών ήταν τακτικές και το κλίμα που μετέφεραν πηγές με γνώση της διαπραγμάτευσης έδειχνε πως η τελική συμφωνία ήταν θέμα χρόνου, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ραγδαία αλλαγή του σκηνικού με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάγωμα των διαπραγματεύσεων.

Όπως επισημαίνουν στο NPL Confidential οι ίδιες πηγές

  • «O ιρλανδικός Επενδυτικός Όμιλος Comer που δραστηριοποιείται κυρίως στις επενδύσεις ακινήτων, ενώ κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος δήλωσε πρόθυμος να πληρώσει 460 εκατ. Ευρώ για να αγοράσει τα 550 εκατ. Ευρώ των δανείων της MIG, πλέον επαναξιολόγησε τα νέα δεδομένα που προκαλούν στην εγχώρια οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού και ασκεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου μεγάλες πιέσεις για σημαντικά, σε σχέση με το αρχικό, χαμηλότερο τίμημα».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η νέα πρόταση των Ιρλανδών «πάγωσε» την διοίκηση Μεγάλου καθώς ο πήχης κατέβηκε στα επίπεδα των 350 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτική άλλωστε των πληροφοριών που κυκλοφόρησαν για το πάγωμα των διαπραγματεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς με την ιρλανδικό όμιλο, είναι η μεγάλη βουτιά της τάξης του -21% που έκανε την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, η μετοχή του ομίλου MIG με αποτέλεσμα να κλείσει στο 0,06 ευρώ και μάλιστα με όγκο συναλλαγών που κάλυψε το 36% του συνολικού όγκου συναλλαγών της συνεδρίασης.

  • Υπάρχουν πάντως και πληροφορίες στην αγορά που θέλουν να πρόκειται απλά για κινήσεις τακτικής από πλευράς του Corner Group και δεν αποκλείουν γρήγορη επιστροφή του ιρλανδικού ομίλου στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέα ωστόσο πρόταση και παραδοχές.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, άμεση ήταν η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπου σε ερώτησή της η διοίκηση της MIG διευκρίνισε ότι δεν διαθέτει οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία σχετικά με ενδεχόμενη μεταβίβαση δανείων που έχουν χορηγηθεί στην εταιρεία ή μετοχών της εταιρείας από τη δανείστρια και μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. προς τρίτους.

Υπενθυμίζεται ότι τα δάνεια της MIG προς την Τράπεζα Πειραιώς φέρουν ως εξασφαλίσεις το 72% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica και το 92% της Vivartia.

Ο αγοραστής των δανείων της MIG θα αποκτήσει επιπλέον τη δυνατότητα να ελέγξει και τη Singular αλλά και τη σερβική εταιρεία ακινήτων Robne Kuce Beograd. Ρόλο Σύμβουλου για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς στις διαπραγματεύσεις έχουν αναλάβει η UBS και η Euroxx.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here