Στρατηγική συνεργασία υπέγραψαν Novartis-Microsoft με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων για ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό συστήνουν ένα Εργαστήριο Καινοτομίας Τεχνητής Νοημοσύνης στο οποίο όλοι οι συνεργάτες της Novartis θα έχουν πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και με τη βοήθεια αυτών θα μπορούν να σχεδιάσουν νέα προηγμένα μοντέλα εφαρμογών ώστε να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα προκλήσεων στην ιατρική.

Το Eργαστήριο θα χρησιμοποιήσει επίσης τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις πλέον δύσκολες υπολογιστικές προκλήσεις στις βιολογικές επιστήμες, ξεκινώντας από τη Xημεία που βασίζεται σε παραγωγικά μοντέλα, την κατάτμηση και ανάλυση εικόνων για έξυπνη και εξατομικευμένη παροχή θεραπειών και τη βελτιστοποίηση των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών σε κλίμακα.

Η συνολική επένδυση θα περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, τους εξειδικευμένους ειδικούς, τεχνολογία και εργαλεία, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της επένδυσης αυτής και από τις δύο πλευρές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here