Η Noval Property, θυγατρική της Viohalco, είναι η 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα. Κατέχει ένα σύγχρονο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 62 ακινήτων, που εκτείνεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως κτήρια γραφείων, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και πάρκα, αστικές αναπλάσεις και logistics, με το σύνολο του ενεργητικού της να ανέρχεται στα 620 εκατ. ευρώ (30.06.2023).

Αξιοποιώντας την ισχυρή ώθηση που της παρέχει η μητρική της εταιρεία, Viohalco –πρωτοπόρος στις σύγχρονες μεγα-τάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης και στην παραγωγή προϊόντων χαμηλών εκπομπών σε άνθρακα– και βασιζόμενη στη μακρά εμπειρία και την υψηλή κατάρτιση των ανθρώπων της, η Noval Property αναπτύσσεται σταθερά με δυναμικούς ρυθμούς.

Ισχυρό χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Βασική προτεραιότητα της επενδυτικής στρατηγικής της Noval Property παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, επενδύοντας και αναπτύσσοντας έργα τα οποία συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση και στην αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος με τρόπο ανθεκτικό, ευέλικτο και συμπεριληπτικό.

Πιο συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από έργα που έχουν διακριθεί για τον βιώσιμο και καινοτόμο σχεδιασμό τους, όπως είναι το συγκρότημα γραφείων “The Orbit” στη Λεωφόρο Κηφισίας, το κτήριο γραφείων “Butterfly” στο Χαλάνδρι, το εμπορικό κέντρο River West στη Δυτική Αττική και το εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο. Επιπλέον, πρόσφατα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον μισθωτή του το σύγχρονο κέντρο logistics στη Μάνδρα Αττικής, το πρώτο με αναμενόμενη πιστοποίηση LEED Gold στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, δρομολογούνται διαρκώς νέες και πρωτοποριακές αναπτύξεις, όπως:

Η κατασκευή του νέου συγκροτήματος γραφείων “The Grid” στο Μαρούσι (σε συνεργασία με την Brook Lane Capital). Το έργο, συνολικής επιφάνειας 61.500 τ.μ., που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων, θα λάβει πιστοποίηση LEED Platinum κατά την ολοκλήρωσή του.

Η ανακατασκευή ενός υφιστάμενου κτηρίου γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κτήριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του στην Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση της ανακατασκευής ενός υφιστάμενου κτηρίου στην οδό Αρδηττού στο Μετς, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής κτήριο μικτών χρήσεων με κατοικίες και γραφεία.

H κατασκευή κτηρίου γραφείων επί της οδού Χειμάρρας στο Μαρούσι.

Ήδη, το 23% του χαρτοφυλακίου της Noval Property αποτελείται από πιστοποιημένα κατά LEED ή BREEAM κτήρια, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά με την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται υπό εξέλιξη, για τα οποία η εταιρεία στοχεύει να λάβει πιστοποιήσεις LEED είτε σε επίπεδο Platinum είτε σε επίπεδο Gold.

Σύγχρονος και βιώσιμος σχεδιασμός

Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, η Noval Property θέτει στον πυρήνα του επενδυτικού της σχεδιασμού και της ευρύτερης επιχειρηματικής της φιλοσοφίας τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για όλους τους συμμετόχους της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί περιβαλλοντικά βιώσιμα και έξυπνα κτήρια, τα οποία είναι φιλικά προς τον χρήστη, περιορίζουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και περιλαμβάνουν τεχνολογίες αιχμής, με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές και την τήρηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης τόσο σε σχέση με το περιβάλλον όσο και με τις τοπικές κοινωνίες.

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ